Nu så orkar jag skriva om den här veckan.

I tisdags begav vi oss iväg till helsingborg som jag tjatat om ett par gånger, självklart hittade jag kameran i onsdags kväll. Så inga bilder på spektaklet har jag.
Men de tog iaf ca 6 timmar ner Viktor stod som ett ljus hela vägen, Väl framme fick han stå ytterligare en timme i transporten innan det var dags att träffa den berömda jeppson. Vilken mysfarbror!
Han såg i perferin att viktor va helt fel, och sa på en gång "dagens sneaste häst"
Med lite känn och pill så tog han fram hammaren och banka te i ryggen på viktor och VIPS hade jag en helt rak häst, och otroligt nog fick han en rumpa!
Ja de va häftigt faktiskt och helt klart värt hela den långa vägen.
Tog och skrittade i ridhuset brevid gick och försökte hålla igång honom hela tiden och de small och knaka han fes och tugga konstant och snoret sprutade ur näsborrarna.
Det lös verkligen om viktor.
En kommentar Jeppson la var "den här hästen har varit låst här sen innan gustav vasa dog" :P stackars krake.
Men han är en kämpe må jag säga, han tog allt som en klackspark.

På onsdagen skrittade jag honom i 20 minuter för hand och sen fick han gå in och äta kvällsmat och sova.

Då kommer vi in på gårdagen.
Den hemskaste dagen jag upplevt hittills, har aldrig känt mig så hopplöst hjälplös som igår.
Bestämde oss för att skritta i vagn så han fick röra sig mer och jobba lite.
Slängde på honom grejerna och gjorde oss klara, Linda skulle köra Flying och stod framför oss.
När hon skulle vända runt flying tog viktor och smet emellan honom och dörren, där kärran INTE fick plats.
Så jag damp rakt i backen på höften och viktor stack i väg vilt bockandes och slagandes med kärran efter.
Tog en tur förbi erland och sen iväg på vägen mot hans stall.
Sen försvann han ner mot Peters föräldrar, jag sprang för allt jag var värd i hopp om att han stanna hos sin flickvän Larossi, men såg en vilt springandes rumpa bort efter vägen.
Sprang tillbaka för allt jag var värd och kastade mig in i bilen. Linda flög in på passagerar sidan eftersom hon lyckades få in flying under tiden jag sprang.
Sen körde vi mot klockan och följde viktors spår efter grusvägen.
När vi närma oss peters föräldrars hus utbrister linda "spåren leder ner mot 172:an"
Mitt hjärta sjönk och försvann någonstans tillsammans med mina tankar.
När vi svängt såg vi kärran i diket precis innan 172:an (som förövrigt är tungt trafikerad av lastbilar och personbilar) och sen såg jag min vackra häst liggandes i leran intrasslad i tömmar och skaklar.

Jag minns att jag tänkte "nu är det över".. Medans Linda sa "kom ihåg nu Alexandra att de kan se mycke värre ut än var de ingentligen är" .. Sprang fram.

I samma ögonblick som viktor stack iväg hade Benny en gubbe som bor där i kjelltegen sett alltihopa ochslängt sig in i bilen och kört ner till just den infarten, och såg viktor komma där, han hade då lugnat sig och sänkt farten antagligen pga att han va väldigt sliten och trött. Kärran hade vobblat bakom honom och då hade han kanat ner i diket.

Benny satt där vid Viktors huvud och klappade på honbom och pratade med honom när vi sprang ur bilen, och ja slängde mig ner med knäna på hans hals och skrubbade honom i ansiktet och pratade med honom för allt jag var värd, minns inte vad ja sa dock.
Runt mig pågick ett planlöst tumult om hur och när och allt vi ska göra för att få loss honom. Benny hade kniv i bilen och vi fick skära av tömmar som hade snärjt sig kring hovarna på honom, skära av brösten och knäppa upp allting för att få loss honom. När han väl va lös från alla delar som höll i så insåg vi att höger bakhov låg illa till precis under hela honom och gjorde att han inte fick fäste i marken för att ta sig upp.
Dessutom låg skakel i från kärran under också och kunde lätt ha rivit upp honom i sidan.
Efter många försök och många desperata minuter så kom benny på att han hade rep i bilen, så i tre av Viktors försök att komma upp lyckades vi lirka in repet under honom, medans walter, elsie och peters pappa Arnie drog i kärran och Benny och stefan i repet Linda i huvudet och ja knuffa på från sidan så lyckades han komma upp på fötter igen.
Den känslan som sköljde över mig när jag insåg att ala ben var hela var något jag aldrig kan förklara. Han överlevde med en ängels tur.

Tack alla som hjälpte utan er hade vi aldrig klarat det här!.

Han var totalt sönderskrapad i skinnet men mest ytligt och en töm satt kvar runt hoven när vi knalla iväg hemmåt, men inte det minsta halt på något vis. Han har nog inte vett till att va halt tror ja. En kämpe med en sablans massa otur.
La om det värsta såret på kotan och spolade benen med kallt vatten innan vi ställde in honom med filt på under natten.
Imorse va han självklart svullen och öm men hade ätit upp allt hö och mat och kissat, bajsat och druckit vatten så trots omständigheterna mår han relativt bra.
Idag kom veterinären ut och gav antiinflamatoriskt i blodet samt skrev recept på 5 dagars kur i fodret, så nu ska ja hålla koll på tempen och inspektera såren ordentligt.. blir de en förändring åt de sämre sätter vi in antibiotika.

Här kommer några skräck bilder från igår och hur han ser ut idag.
(för nu hade jag ju såklart kameran med mig)..

igår.


Bilderna nedanför är från idag.





Så nu får tiden ha sin gilla gång och jag får ta det från början igen.
Men så länge han blir hel och fin igen så är de allt jag begär!

Jag ger aldrig upp på min häst, han är värd sin vikt i guld oavsett vad som sker.
Den känslan jag hade igår var det värsta jag varit med om.
Såg framför mig hur hans sista stund va kommen när han låg där i diket med ena benet under sig och inte kom upp. Fy fan!..

Men nu tar vi bebis steg frammåt!

lyckan kommer och sen försvinner den som en avlöning

ja resan till helsingborg bleknar nu i jämförelse med dagens tur!..

Skulle ut och skritta i vagn, men han fick bråttom ut och kasta sig mellan dörren och flying.. Stack iväg när ja trilla ur vagnen när den välte och sen hitta vi han i ett dika vid peters föräldrar trodde sista stund va kommen.
Nu är han helt barskrapad på bakbenen och ett jack i ena kotan.. boxvila och skit igen..

ja själv har dret ont i höften.. så vi kan ju va konvalicenter ihop jag och min olycksfågel...

orkar inge mer nu så godnatt

Ojjamejjen!

Då har man jobbat, + övertid, kört rally till karlanda och hämtat transport, konstaterat kylvätske läcka i bilen och fått upp transporten till stallet, kört rally hem och fört över pengar på kortet (yey hittade plånboken iaf bara kameran kvar) åkte upp till macken och köpte kylarcement, jobbat igen och nu kommit hem! FY FAN FÖR DAG!..
Nu ska ja strax duscha och steka lite ägg inför imorron, förbereda kaffebryggaren och grja så allt går som på räls i morron.
Åker runt 6.30 hemmifrån, lämna hunden hos svärisarna och sen fixa häst och lasta.
Sen bär det av mot helsingborg hela högen... vi kommer som att åka i karavan ner ;)..
haha!..

Jaja jag uppdaterar imorron kväll eller onsdag eftermiddag igen så får ni höra hur det gick!

(förhoppningsvis med tusen bilder)

Lite mysfaktor en söndag!

Vaknade relativt tidigt imorse och så gjorde vi pannkaksfrukost.
Sen hasade ja omkring i mina rosa betty boop yjamas och tofflor som en gammal kärring och skällde över div.
PMS!
Runt halv 2 skickade Sandra sms, och jag påbörjade förvanligen till ungdom igen!
Vid halv 3 dök hon upp ute på parkeringen och ja studsade mig ut (plocka me Cesan)
Åkte ut till henne, och fick se vart det är jag ska hämta transporten imorgon kväll.
Käkade lite mat och tölade i massor verkligen :P
Tog en varsin kopp kaffe sen gick vi en tur runt om där hon bor.
Sen hoppade ja in i bilen runt halv 6 och åkte till stallet :)
Fyllde spån och mockade, ställde iordning mat och det som skulle pysslas med sen plockade ja in tokstållarna.
Viggens ben såg toppen ut! :D men ja la på ice gelen för sista natten nu då, imorron ska jag hjälpa linda gipsa om flying och sen ska vi banka på en sko på viggen och ge oss ut me candy och viggman på en tur med lite mer tempo nu efter 2 veckors skritt.
=)
På tisdag kommer allt bli himla spännande :D

men nu ska ja tvätta ansiktet knyta upp håret i en teskedsgumma knut på huvudet och hasa vidare i mina tofflor!..
Den här helgen har mest gett mig mycke vila SÅ SKÖNT!
Utvilad och redo för en ny tuff vecka!

Najt najt

Pluggar på saker som fallit ur huvudet under åren..

fann ett intressant fakta "blad" som ja läste igår, sen kom ja in på tävlingsregler osv osv på svensk travsport.. sånt som ja inte orkat komma ihåg haha!..

https://www.travsport.se/regelverk?name=regelverk Där inne har ja varit och snurrat nu i några timmar, försöker bli lite smartare men de händer inte så mycke så jag ska nog ge upp och börja läsa om olika träningsupplägg istället

Nu när viktor ska iväg och bli genomkollad och ny skodd så ska träningen smälla igång på högre nivå dessutom, så nu ska vi ut och jogga en jävla massa, skritta i jobbiga backar och lära oss galopp!.. :)

Längtar efter snön!!!!!!
Vill ut och snöpulsa gud så gött, och så får man så himla mycke gratis utav det!..

:D

FRAMSTEG!

Helt otroligt, idag när ja kom ut till stallet skotta ja skit först som vanligt, slängde iordning kvällsmat samt viktors frukost. La in hö och fyllde nytt vatten hos Larossi och viktor.. Sen tog ja grimmskaftet och tog med mig viktor ut.

Knalla bort i snigelfart till stallgången och borstade lite snabbt, bytte aldrig om till ridkläder utan tog mjukisarna och gympadojjorna haha!.. *lat*
Tog på viktor sadel och träns, slängde på halsförlängaren och hjälmen till mig själv, satte spöt i sadeln och drog ut sigbyglarna... knäppte loss grimman och viktor stod blixtstilla!..

Tänkte jaha ja men då testar ja att studsa upp här inne idag då, sagt och gjort.. Hästen stod helt stilla medans ja pillade omrking uppe på ryggen hans!.. :D när ja smackade knallade han iväg i lugn och fin skritt :D Underbara fina varelse!
Det känns som ett litet framsteg återigen! Bitarna faller på plats och vi lär känna varann, jag litar mer och mer på min fina totto och jag hoppas han känner samma sak.
Sen till det otroliga, vi skrittade skogsbilsvägen en vända på LÅÅÅNGA tyglar, höll längst ut med en hand hela tiden, behövde inte lägga på spöt en enda gång och han bara lunka fram fint och lugnt!

Vad sker :D jag är helt överlycklig... :) Fina fina fina viktor!!!!

Benet var f.ö inte svullet idag och lite värme kvar i kotan enbart! smörjde in med Ice gelen innan jag natta dom och spraya på lite blå spray på såret efter tvätt. :)

Dessutom har jag nu fått tag i en transport inför tisdagen eftersom statoil har slutat hyra ut sitt och skickat bort de... idioter, "det gick inte runt" Neej, men kostar de 800:- och ni bara hyr ut de till hästar så blir de ju lätt så.

Men men min hovslagare har ett som han hyr ut och de får ja hyra nu Härligt! Den mannen är snäll! :D
Hiss till Hovslagar Lasse igen! ;)

Nu ska ja krypa ihop i soffan och gotta mig lite, imorgon ska ja ut till Sandra och dricka kaffe och skvallra en massa skit ;).. Mys faktor på hög nivå!

Självklart ut och skritta min underbara häst!

Min bästa vän!

Idag när jag kom ut till stallet så kom linda och magnus gåendes med Viggen och Larossi :) Snälla dom är och hämtade in tokstollen åt mig!
Satt i bagage luckan och tryckte in sallad i munnen och svalde som en galning för att bli klar så fort som möjligt!
Måste sett ganska komiskt ut haha! (Cessi fick lite hon också såklart)..
Viggens ben såg betydligt mycke finare ut och såret ser helt okej ut också! *puh* Mina fina klantiga häst!

Jag tänker ofta för mycke, jag liksom analyserar en hel del och går igenom senarion i skallen ungefär som Cesar förklarade i ett avsnitt av "dog whisperer" -Du skriver manuset i huvudet redan på vägen ut" Jo det gör jag nog, men jag ska försöka att bättra mig!

Idag tog jag allt som de var, när ja skulle upp stog han blixt stilla, wow jag blir så otroligt tacksam för att jag tagit det lungt med honom sen han kom. Dom där stress tendenserna som han SKULLE ha haft kommer inte fram någonstans.
till en bröjan höll alltid Linda eller Magnus i honom, ett tag försökte jag sitta upp inne i stallet och sen knäppa loss honom men en dag så blev han lite snurrig och trampade runt en hel del och gick på en järn grej som ligger på golvet. Efter det så bestämde ja mig för att lyckas sitta upp ute själv. Till en början snurrade han runt mig ett par varv och nu senaste gångerna så har han stått helt stilla :D.. Wiee!


Jag ser en glad, tokig och väldigt klantig varelse! Gnistan infinner sig!!

Slängde oss iväg på Viggen, Candy o Linda samt Magnus med Larossi :) Det va ett tag sen vi var ute alla tre!..
(Flying står gipsad och ska vila i boxen 4 dagar, inget allvarligt utan en hovböld som sitter lite tråkigt till under hoven)
Det va så himla mysigt, men jag skrittade bara med en vända sen travade dom andra, testade en liten bit men min lilla sötnöt har ju ingen sko på h.f så han ömmar rätt mycke och då blir de ju fel belastning på benet han gjort sig illa. Så jag avbröt och skritta till stallet :D
Tvättade såret, spraya på blå spray och kleta på en ny omgång med Ice gel!..

Imorgon ska ja städa lite här hemma, sen ska ja ut till älsklingen och klappa om honom! :D

Dessutom när ja nu städar kanske ja hittar min kamera igen...

ÅÅÅÅÅHHH glömde nästan berätta om idag på jobbet!
Va iväg på städ + fönsterputs, vi va klara med allt förutom altanen som självklart va inglasad.
Drog ihop ena kortsidan och hängde mig ut och skulle ta utsidan, när ja ska tillbaka inser jag att ja står öga mot 8 ögon med sveriges största kors spindel!.. Den va lika stor som ett Ko öga och ja skojjar verkligen inte!
Jag som har sån sjuk fobi för sånna kryp skrek inombords studsa iväg satte mig på golvet och försökte hålla inne tårarna! Lotta som ja jobba me skratta så hon höll på att DÖ! :P
Iaf så ska ni få se kort om ja hittar sladden till mobilen!

Nu går ja och myser med min underbara sambo! :D

Najt najt

klar förbättring..

av benet idag!
Så nu kör vi vidare såhär tills han inte längre är varm i benet! :)
Tvättade såret som förövrigt ser helt okej ut nu..

På tisdag blir de helsingborg och träffa kiropraktorn.. spännande värre om vad han kommer säga om gubben min :D

Dom hade provskjutning idag när vi stack ut på våran skritt runda, tur att man har vettiga hästar ändå då!.. Lite skvätt hit o dit men inget allvarligt ;)..

Nej nu ska ja ta och göra lite kvällsmat sen SOOOOVA, den här veckan har tagit ut sin rätt ;).. hahaha

Najt najt!

lägger nerverna på is.

Linda har konstaterat att jag hinner tänka för mycke, vilket ja gör :P..
Ja oroar mig för de mesta och känner mig som e barnunge ibland haha.. men de ska bli ändring
Ja har inget att grunna på, igentligen allt flyter ju liksom på som de borde (förutom vissa små olyckor ibland)
Hästen är super snäll och klok, alla andra tottas i stallet är som en dröm att hantera, men ja fick något slags ärr i hjärnan va en viss häst men de bearbetar ja bort sakta men säkert!

Nu ska de slutas överanalyseras här, inge vidare spännande faktiskt.. :)

Weeeeell weeeell nu ska ja slappa en timma te innan peter kommer med bilen sen ska ja brumma mig iväg till stallet och grejsa lite granna :D *myys*!

Hörs senare (ska packa ner kameran idag)

Kameran...

blir idiot på mig själv, helt seriöst!

Iaf igår tog ja svängen förbi shoppen och stack in och köpte lite Ice Gel till viktors ben, Han haltar fortf inget förutom nedför, och de är förståligt.. Orkade verkligen inte in här igår och uppdatera eftersom benet fortf va varmt och såg inte bra ut..
Men efter två omgångar med ice gel och en skritt tur på träningsvägen rakt fram så fick de ner återigen, Än finns de hopp!

Åh nee tänker inte linda något allt.. han får stå så här nu och få kyla på benet tre ggr dagligen och ut i hagen och röra sig och skritt tur på kvällen (om ja ens orkar ikväll) är sten död..! tar hårt på en..

MEn i vilket fall som helst så brinner hoppet än!

hej och hå så kan de gå...

När ja väl kom ut till stallet idag så fick jag se att han va tjock i hela senan jämnt från kotan till knät.. ville bara gå och lägga mig nånstans. Men tog me han till andra stallet där ja mötte linda som skulle ut med sin halta flying på skritt runda.. så vi hängde me..

och tro på fan, de gick ner jätte fint efter turen.. lite blå liniment på senan och blå spray på såret sen fick han knalla in i boxen för natten.. :)

Ska försöka komma ut och röra på han imorgon också och hålla igång nu närmaste dagarna så blodet kommer igång och cirkulerar..

*puh* Nu hoppas vi på att det försvinner snabbt.. OCH ja har FLAX, tog en vända ner i hagen och rakt framför mig på den torraste plätten låg Viktors framsko prydligt i gräset ;) Flax eller va säger du?

Nu ska ja duscha sen ska ja sova för ja är helt slut najt najt

Idiotförklarad hest

ja nu va ja på vippen att börja grina i ren ilska över otur!..
Kom ut till stallet som vanligt, viktor ville inte bli fångad.. tyckte han betedde sig underligt men trök bort dom tankarna och gick till stallgången.
Ställde upp honom och insåg en sko av ååååhhhh... SEN kom choken..
Vänster fram kota va Super svullen och ett stick sår på utsidan.. kände hur ja blev mindre i mina gummistövlar..

när ska ja få lite medvind i livet? eller ja i hästlivet ändå va..
Huja huja så är de väl, men olyckligt :/..

I morgon efter jobbet ska ja racea ut till stallet och plocka in honom igen byta omlägg och ta en promenad me honom så han inte blir stel.. Eftersom SOM TUR ÄR så haltade han ingenting.. Det är ju rätt otroligt med tanke på att de såg ganska illa ut!.. :)
Något positivt iaf!..

Nu ska ja mosa i mig knäckebröd med aromat som tröst sen ska ja SOVA ..

Najt najt

Tog en liten tur

På viktor igår :).. Gick som på dans, skrittade länge och öka och höll igen på farten så han skulle bli lite varm i kroppen och få med huvudet, han känns lite som en valp ibland..
Det jobbigaste jag vet är näg jag tappar fokus på ridningen och tankarna skenar iväg på annat.

Joggade en vända enbart sen skrittade jag av honom och begav mig tillbaka till stallet.. Innan ja stack iväg så lämnade ja lilla cesan hos svärisarna eftersom de va 17 grader och ja ville inte ha henne i bilen.
Men när vi kom skrittandes från skogen så kom en liten söt fluff och mötte mig och viggen.. Tur att man har en tålmodig häst!..

Imorgon ska jag hinna me en jäkla massa ska upp på marten och köpa fårskinn, sen ska jag jobba och sist men inte minst ut och rida en vända eller två igen MED FOKUS! jag vill känna igenom hela hästen från ryggen.. Jag vet hur hans skritt är och hans trav. Så länge jag hänger med i stegen och är med viktor och ingen annanstans så funkar det toppen..
Så all fokus på honom i morron när vi sticker iväg.. Fårskinnet ska ja dessutom lägga under sadeln för att få lite luft emellan och dessutom sy till en rumpvärmare :D.. *nöjd*

Köpte dessutom ett bett idag som jag ska prova imorgon *spännandeeee* får se om jag får "kontakt" eller om de är rena rappakaljan.. :P de ligger iaf i hallen och väntar på mig!
Jo för tusan, ska ner i källaren och hämta med mig min gamla sadel, insåg igår att min hoppsadel är aningens för svängd :(.. BAJS..
Hoppas på att fårskinner ska ja hjälpa till jag har fått tag i en ny hoppsadel billigt som e rakare och för manken..

Det är aldrig en lugn stund.. men det är samtidigt spännande

BTW. Bissen gick in som 4.a på travet.. bra jobbat! :)

Nu ska ja kolla lite på tv.. ska försöka få med mig kameran i morron ;)..

Då ska man..

Försöka hiva sig upp i sadfeln för första gången på tre veckor.. jippiie!!
Se hur "lugn" herrn är.. men det är ett måste, vi måste ut och röra på fläsket.. :) I SKRITT!!

På måndag ska katten steriliseras! blir inga kattungar på henne efter den här löpningen.. :).. det va avskyvärt jobbigt när han låg på golvet och "presentera" sig för peter, soffan, väggen, golvet och cessi!.. :P
Nu är hon som vanligt igen, världens goaste lilla dusepus! och sån vill ja alltid ha henne.. :)

Nej dags att svida om och försöka få ork till att bege mig ut till stallet!..

Obsession...

Jag lever på impuls..

http://www.youtube.com/watch?v=ypD0VsN4t-Q&feature=related

En fantastisk man/gubbe som har köpt en hackey häst som heter william, otaliga filmer och små berättelser om denna vackra häst och hans kompanion Camo hackey ponnyn :)

Impulsen jag fick utav att titta på detta var.. Woah! Vilken otrolig häst, något av de vackraste jag sett en levande sago häst. En vanliga brun men själva hans charm och kraft får en att rysa.
Att äga en sådan häst är "once in a lifetime horse" Den här gubben är hur go som helst och har verkligen hästvett och de gör mig berörd ända in i hjärte gropen.

Bilden är tagen från google..


Hackeyhingst vid namn centurion.
Dom är vackra!

Och när man ser dom travar och röra sig ser det ut som om man skulle sitta helt still på ryggen, dom har ett visst sätt att röra sig på, det var de absolut första jag såg när William travade i lina i en video... otroligt!
Sensationelt vacker hästras iaf i mina ögon!

Nu ska ja försöka sova! :D natti

Snart dags

att åka ut till stallet och mocka lägga iordning mat och  sen ställa in tottos för natten, för inatt ska de bli busväder igen!
Känns tungt att man ska börja ha dom inne över nätterna när man njutit hela sommaren över att dom fått gå ute och känt fått återgå till "vildhäst" livet :)
Men nu kommer vardagen ikapp igen och träning står på schemat, nästa vecka!.. haha
får lov att ta de lite lungt nu under dagarna som kommer så ja slipper åka på nått dret igen. Dessutom ska ja jobba i helgen samt hinna se min kusins starthästar på lördag!
Knalla martensbacken och handla massa roliga saker :D..

inte dricka för de kan ja inte göra pga pencilinen.. oj vilken förlust.. haha inte!
Men ja snart ska jag åka ut till stallet och pyssla lite sen hem igen och försöka komma isäng.. ja måste komma ihåg nässpray för gudars skull... orkar inte hosta ihjäl mig en natt till!..

:D hörs senare! får ju mest skrivlust på kvällen.. :D

vill ha begär...

Undra om dom här skydden lämpar sig för en klantig travare, dom såg bra mycke lättare ut en neopren skydden jag använt hittills.. som jag fick byta ut till lindor igen :/.. eftersom han går ihop med bakhov i framhov konstant..
Eftersom han har överben på vänster bak så behöver ja mjuka skydd när vi tränar men som ändå skyddar så han inte springer på sig.. :)

Dom här brakar loss på ca 1000:- men de är det ju värt om dom funkar, någon som vet??




Vill ha svarta såklart i sånnafall :).. Ska klura lite på den och mäta hans ben iaf.. se om det blir någon krona över i slutet på månaden och ev. beställa hem.. sen kan ju jag ge en bedömning om ja nu köper dom..

om någon e intresserad finns dom på http://good4u.se  under benskydd :)..

finns också ett par hagskydd för ömtåliga tottos, blir viktors karleder värre får jag väl beställa hem ett par sånna också haha :P  Nej nu ska vi inte gå för långt ska inte köpa mig problem med honom :)

Natti nu ska ja försöka få en blund.. svårt när man inte har något riktmärke att gå efter när man e hemma och sjuk...

lite nytt..


Ett stycke dretfult ridtäcke.. (fult i mitt tycke).. Men som tur är så är det ju ingen skönhetstävling när man e ute i skogen och lullar över stock och sten :P haha köpte det för att det va REA och ja har inte så himla mycke pengar över men 149:- landade detta på en bra prisklass för att bara användas i skogen :D



Och en jätte nödvändig lampa för nu kommer mörkret!!.. :)
Detta är från hööks, nu ska ja hitta ett bra vintertäcke med halvhals och ett svett täcke med helhals sen är vi redo för vädret :P


Jag blir lite ledsen ibland för de är så himla svårt att hitta prylar för oss vanliga människor som inte tävlar hoppning lr dressyr.. jag vill ha vanliga kläder som inte brakar loss på flera tusenlappar men ändå är funktionsdugliga.. :(..

och ja vill ha ett fiiiint pannband utan en massa bling bling på :( nån som har ett tiips??



Förändringar..

"förändring tillhör livet"

Vi alla förändras hela tiden även om vi inte tror det


Blev inspirerad
att skrivna något om det här ämnet.  En konstant förändring sker inom oss hela tiden, vi byter skinn fast på insidan, växer ur dom gamla tankebanorna och omfamnar nya. Att växa upp innebär många olika stadier av förändring till det bättre, ibland det sämre.

Om man kan vända alla erfarenheter till positivt brukar allting gå bra. Även om det kan vara svårt i för stunden så brukar man oftast välja den bättre vägen i slutändan.

Tänk om man alltid skulle stå och trampa på samma ställe, samma tänkesätt och med samma värderingar, vad skulle ske? Det är fullt tillåtet att ändra åsikt och slänga dom gamla värderingarna. Vi lär oss hela tiden olika saker precis som när vi var små.

Vissa saker är luddiga och mjuka andra vassa och hårda, skillnaden är att nu när vi lär oss är det istället olika tankesätt och olika sätt att vara.

Positivt är det ju att hela tiden sträva efter något mer. Så länge det inte går till överdrift, vi alla vill ju ha mer av olika saker vilket går han di hand med förändring. Vi ändrar oss för att få killen vi vill ha. Sen försöker vi hitta tillbaka när vi inser att vi blivit något vi inte vill va, men hittar inte riktigt hela vägen tillbaka.

Inget konstigt med det alls, eftersom vi inte tänker på samma sätt som då riktigt och lärt oss viktiga saker på vägen, finns ingen som kan gå tillbaka.

Utvecklingen går ju frammåt därför kan vi inte backa tillbaka, vi lär oss av allting som sker omkring oss, vissa saker tar tid att sjunka in andra faller som en Ah-a upplevelse på en gång.

Det är underbart att gå frammåt och inget man ska tänka som dåligt.

När vi växer upp går vi genom många olika moment i livet och vi ligger många gånger och gråter mår dåligt över vilka vi "är", men vi glömmer att se det som en del av utvecklig. Inte så lätt heller när man är ung så inge illa idet.

Men ofta så mår många dåligt och skämms över vilka dom "blivit" men det är en fas.. ingen har "blivit" något när man är 15.. :) det är bara en avsatts på vägen uppåt.

Så roligt att minnas tillbaka på vem jag var förr, och vem jag är idag. Man har förändrats så himla mycke mer än man tror.. dom val jag gör idag är inte ens inärheten av vad jag hade valt då *hihi* Och det är bara positivt.

jag är helt förälskad i människor dom är så förutsägbart oförutsägbara och det gör alla möten så himla spännande.

Vare sig vi tror det eller inte så lär vi oss något från varje möte med varje ny människa och ibland gamla vänner också. Vilket är otroligt spännande när man inser det. För insikten om nya lärdommar kan ibland ta en tid på sig att sjunka in.

Ibland behöver man vila från allt för att nya intryck och upplevelser ska ha en chans att sjunka in och påbörja bearbetnings processen

Förändringar är något som är otroligt!

jag vet inte om det här inlägget gör någon smartare eller inte, men det är inte meningen heller igentligen, utan jag blev bara så inspirerad att skriva något om just de ämnet :)


7 månader av desperation, oro, ångest till glädje, leenden och lyckan som är total

Att köpa häst var ett stort steg, från att sköta om andras i flera år till att lasta ur sin egen ur transporten och veta att, Du är mitt ansvar ingen annans!

Det blev inte riktigt som man tänkt sig från början, först insåg jag att han var mager som en sticka och att hovarna var långa. Hade gubbens ord i huvudet hela tiden om att han var nervös och krånglig.

Ihop släppet med hans nya kompis slutade i katastrof när han blev sparkad och sydd på frambenet, och skulle vila.
Osäkerheten från Bissen som kastat sig och blivit tokig av att stå inne och dålig motionering satt kvar i bakhuvudet "tänk om det händer igen".. Men han var ju MIN så jag kunde ta de i min takt.

Första ridturen gick super bra veckan efter han kommit, och sen fortsatte jag att träna ihop med linda och magnus för sällskap och för att lära känna Viktor.


Första turen ensam slutade i att Viktor växte fast i backen *haha* och vi fick vända hem.. Andra turen travade vi själva på vägen och allt gick toppen. Sen började matproblemen, han var ju mager och ville inte äta det som gavs..
Testade hippo alfa groov vilket han åt ganska bra men ändå inte med någon aptit.. körde på ändå för det hade folk sagt skulle vara bra med protein.. men det gick sakta sakta.. våren kom och han såg fortf ut som ett skelett med utstickande höftknotor och ranglig.. men trots detta så lugn och fin.. gubbens ord ekade fortf i huvudet.. "han är nervös och faller igenom på banan och när det blir stressigt".. Men inget hände..

Helt plötsligt början han tappa päls.. och blir kal? "herregud vad händer" Känner smått panik klättra upp i lungorna, ringer min kusin och hon tror på blodmask "tar med avmaskning när jag åker till årjäng och startar"

Avmaskar honom igen och pälsen kommer tillbaka, plus lite kilon.. *hurra* glädjen är kort och han står still igen.

Åkte in till Atg kliniken med linda och flying för att hältundersöka viktor då han la svansen åt vänster hela tiden, men dom fann inget.. tyckte han va rätt tunn för sin storlek men snart är de sommar och då går han upp "travare är oftast lite tunnare".. åkte därifrån med  mer frågor än svar..

Flying på bilden inne på Atg kliniken.

Fortsätte att träna och försöka proppa i totton mat..


Sms:et kom från Linda "idag åker vi till banan".. Stack till stallet och packa ihop grejerna, lastade viktor och hoppa in i bilen.. fjärilarna dansade bugg i magen och händerna skakade och svettades.. men allt i onödan för jag var nog nervös åt oss båda..
Viktor sken upp av att komma till banan och vi tog oss 3 bakvarv i lugn trav sen bröt vi.. Debuten gick super!!


otaliga hovslagar besök för att få ordning på benställningen..

Sommaren kom och gräset stod som spön i backen, dags för betesläpp.. nu måtte han ju gå upp mer.. men skillnaden var näst intill obefintlig.. jag blev blind stirrade hjälplöst på min skrana häst och var orolig.. skrev på forum och frågade alla ja kände.. "hippo alfa groov" enda som ekade tillbaka..


Veterinären kom ut, raspade tänderna och konstaterade Vågbett.. Gav mig tips om energi.. "ge honom massa massa havre och något grov foder".. Började om sakta men säkert bytte foder till svarthavre och alfan, alfan blev sen bytt mot sport och svarthavren till gul.. Aptiten infann sig med råge.


Och nu har ja fått skörda mina frukter NUU kan jag med lätt hjärta säga att han börjar bli fin, dom långa håren på ryggen är utbytta mot mer och mer synliga muskler och revbenen leker kurragömma med hullet som smyger över!..

för 3 dagar sen
I våras.




Äntligen! Men det här är bara början fortf. och inget blir någonsin som man tänkt sig..
Det enda man aldrig kan ta ifrån människan är hoppet och det är något så starkt.. :D så länge hoppet finns, finns också lösningar!

Nu har vi ett pittstop kvar innan vi är redo att flyga fram i fart kvar och det är som jag tjatat om i några månader HBG kliniken och träffa jepsson och få honom rätt i rygg och överallt där han kan tänkas ha ont :)

Men vi är på VÄG!!!

liten bild uppdatering om hulllet


Har ni sett på hästen? haha :D..
Det är ju otroligt, den här bilden är tagen i helgen :)..


Här ser man såret över ögat lite grann efter vägg kollitionen! ;)..
Ärren över nosbenet hade han när han kom och vi misstänker att han haft en för tajt grimma på sig :/..

Men nu håller alla byggstenar på att falla på plats! :)

Min fina fina Viktor :D

Status uppdatering Viktor!!

Nu händer det ta mig fan grejer på riktigt!! :D hur lycklig kan man få bli som hästägare? och än har han inte vunnit något annat än mitt hjärta!

Nu har han börjat få ryggmuskler, en liten "gräs"buk haha och revbenen har börjat leka kurragömma med hullet som läggs på över!..

NU SER HAN SÅ JÄVLA FIN UT!!!

Det enda som saknas nu är muskler :) och där kommer ju jag in ;).. Så nu så fort ja blivit lite bättre och de slutar bränna i lungorna ska ja slänga mig ut och rida!!

Måste inhandla ett ridregn täcke nu också eftersom vi inte ska ut i några hastigheter ut mest lulla rakt ut i naturen :P

Men lyckan är total!

Tog mig en liten ensam stund med honom i stallet, borstade och kramade och myste, vilket nopg uppskattas mer från min sida än hans haha :D..



Nu ska vi satsa på istrav!!!!!!!!!!


Kraaam på er :D

planering planering planering...

Dagen lider mot sitt slut men min hjärna har inte förstått att när det blir mörkt ute ska man vila.. :P
Här sitter ja och kollar in kartor, kurser osv osv för div intressant!

Eftersom jag fortf. inte kommit på vad jag vill göra med mitt liv får jag ta tillfället i akt och söka efter lösningar, jag är en sån där människa som kvävs av att sitta fast på samma ställe, vill gärna röra mig frammåt.

Va ut till pållen idag och blev  såå lycklig! herregud han har nästan inga spår kvar från revbenen :D Tänk vilket slit jag haft med detta och nu börjar jag få utdelning äntligen. Klappade om min surtotto och pussade på honom en massa, gav honom lite myms och bara njöt av att han ser så frisk och pigg ut. Gnistan i ögonen finns där och jag vet att en otrolig kraft döljer sig bakom dom där vackra mörka ögonen!

Snaaart ska jag ut och testa på farten igen.. Det som kommer inträda nu är mycke turer i skogen tillsammans med Cessi och Viktor, promenera mig själv också.. Det enda jag kan klaga på är älglössen äckliga små kryp!!
Så fort jag blivit frisk ska ja släpa med mig min soffliggare till hund och börja gå våran skogspromenad igen för nu har vädret äntligen vänt åt våra håll!

Sommaren har varit rolig den också självklart, Cessi har badat och jag fick näästan i viktor i sjön men well well han är bara 6.år så nästa sommar testar vi igen ;)..
Plockat svamp och mysigt ute i stallet många många timmar, promenader och marktäning med viktor och cessi och dessutom va vi ute och körde ett par vändor.
För att inte tala om debuten på banan när jag red 3 bakvarv på mig not so much nervösa häst :D

Jaa alla delar av livet är otroliga och jag kan absolut inte göra annat än att njuta!

Tänk vad fantastisk hösten är, den kommer med kyla och hopp för många av oss som inte står ut i värmen.
Frågade peter förut idag om vi inte skulle flytta till umeå eller något haha där är de ju ständigt kallt typ ;)..
Han såg ganska skeptisk ut, tror ja de.. ;)
Men jag kommer ju med alla möjliga underliga idéer konstant..


Nu har ja iaf lagt ett par nya gaiters i varukorgen :)

Se om jag köper dom eller inte :).. Sitter och kollar på nya kängor också har ju mina timberland höga som jag knatat fram i hela vintrarna men mja sugen på ett par ordentliga kängor nu till höst/vinter halvåret :)


Neee.. nu ska ja krypa ner i soffan tillsammans med mina två guldmedaljörer i soffhäng (är ni också den drivande faktorn i era förhållanden) haha!!.. nej då peter va faktiskt på gymmet förut, plus att han hängde me ut till hästen och pyssla lite (läs: gjorde allt de tunga jobbet medans hans prinsessa stod och pussade pållen ;)  :) Världens bästa



Ge mig lite energi så jag blir frisk nu då.. hostan tar kål på mig!


Kennlar hit och dit.

Kan tala om för er som läser, att hitta en kennel som känns rätt är inte de lättaste som finns.
Har mailat med en del olika malamute uppfödare osv men det har liksom inte kännts som det passat just oss.
Visst alla är trevliga och tycker att de är roligt osv men när man skaffar en helt ny ras så vill man ju kunna ha en bra stabil kontakt med just dom man köper hunden ifrån för stöttning och hjälp i träning osv i framtiden :)

Inget är ju bara bara när de kommer till djur.

Men nu tror ja bannne mig att vi funnit en kennel som passar oss, tillockmed Peter ser lite milt uppspelt ut hahaha!!..
och den är inom räckhåll för trevliga turer och att faktiskt kunna åka till mer än en gång på år :)
Så nu håller jag tummar och tår för att allt går vägen med precis allting som jag förväntansfullt försöker knyta ihop i min säck.

En del saker har jag ju inte skrivit tidigare i bloggen för att den skulle inrikta sig just på Viktor och travdelen i mitt liv, men vad är det roliga i det då?
Käre gärd ja gör ju så himla mycke mer och brinner för så många andra roliga grejer så det är väl på tiden att bara spinna på!

I våras var vi ute i glaskogen och gick en naturstig tillsammans med svärföräldrarna, grillade korv och myste vid ett vindskydd, hundarna strövade fritt och härjade ordentligt, åkte lite båt och gick säkert en mil. Gudars va ja mådde!
Nu ska vi försöka få in en ny sån tur, när vet jag inte men dessutom har jag lagt beslag på en karta över skogen bakom oss här ;) Så så fort hostan lägger sig ska ja koppla på Cessi och bege mig ut me kartan i högst hugg och undersöka alla små stigar och vägar som finns där uppe :)

(min mormors kommentarer om mina skogsturer lyder: Men alexandra det är faaaaarligt, finns vargar och björnar.. med en härlig brytning på finska ;) Härliga söta lilla mormor.

Till veckan ska ja också ringa och boka in en tid för viktor till helsingborg i oktober så vi kommer iväg och får honom rättlagt i rygg och uppskodd ordentligt så han står bättre :)

Åhhhh! jag bara älskar att se hösten på ingång :D de kryper under skinnet på mig, nu kan en börja leva igen på riktigt haha!!!


Jaja, misstänker att ja skriver så himla mycke saker här förtillfället för att ja inte orkar göra ett skit.. lunginflammation my ass.. aldrig mer ALDRIG!! :(


nej nu ska vi försöka ta oss till affären och storhandla inför en ny vecka, förhoppningsvis kan ja återgå till jobbing och ridning och skogsrundor me Cesan!

Regn :D

Oj sp glad ja blev när ja insåg att de regnar idag!..
ska peta i mig några panodil nu så jag orkar inta horisontal läge i soffan och glo ut genom fönstret.
Just nu saknar jag en riktigt bra fantasy bok i mina händer så jag kunde få ur mig lite själslig fantasi haha :)

Senast så läste ja Svart Eld som en svensk författarinna skrivit :) Svin bra bok!
Kanske ska se om hon skrivit något mer.. eftersom de va nog 3-4-5 år sen ja läste en hel bok senaste, förutom Alkemisten.. :)


Svart Eld

Christina Brönnestam debuterar i romanform med Svart eld, berättelsen om pojken Jarga, ensam, envis och olycklig. Han är smedslärling åt sin avskydde fosterfar Sahrne. Men båda är flyktingar i främmande land och trots ömsesidig animositet har de bara varandra att hålla sig till. Jarga har en dröm om att han är något annat än den fattige flyktingen, att han är av ädel härkomst och att han en dag ska få återförenas med sin familj, sin riktige far.

Men det här är ingen sentimental berättelse. Jarga är en irriterande person, som bemöter sin omgivning med förakt och vrede. Ändå vinner han läsarens sympati. Jarga är komplicerad. Han är ond med också god. Ett försök att bryta upp ifrån fosterfadern för att hitta ett bättre liv, slutar i katastrof. I stället för att färdas mot friheten befinner sig Jarga plötsligt på flykt både från sitt förflutna och från det främmande mörker som lurar inom honom, ett mörker som hotar att förgöra både honom och de människor han kommer nära. Samtidigt hotar en konflikt mellan tre länder att bryta ut i öppet krig. Riddaren Erlo, kungens unge gunstling, ser en möjlighet att lösa konflikten som både skulle säkra freden och göra honom själv till hjälte. Men hans framgångar väcker inte bara beundran hos omgivningen, och vad är han egentligen ute efter? Erlo och Jarga blir båda indragna i ett spel där svartsjuka, avund och maktbegär tycks ha huvudrollen.


Min Absoluta favorit bok genom tiderna!

Alkemisten


"Alkemisten" är den magiska historien om Santiago, en andalusisk herdepojke som följer sin dröm om att finna en av världens dyrbaraste skatter. Från sitt hem i Spanien reser han till marknaderna i Tanger och genom Egyptens öken till ett livsavgörande möte med alkemisten. Historien om de skatter som Santiago finner på sin väg lär oss den viktigaste av alla visdomar: att lyssna till sitt hjärta, att förstå tecknen på livets väg och framför allt att följa sina drömmar.

"Alkemisten" är en av vår tids mest sålda böcker. Den har översatts till 58 olika språk och utgivits i 156 länder.


På Adlibris.com kostar den 39:- en liten pocket bok med ett stort innandöme! Magisk.. Älskar den



Ännu ett inlägg fri från totto men ja, det händer inte så mycke där just nu så jag får ju försöka att spinna vidare om andra passioner i livet under tiden  ;)..
Känns att jag haft uppehålla för mycke från att försöka knäcka några intressanta nötter, så det får bli såhär :D

Nu ska ja gå till bokhyllan och kolla om jag har någon bra bok som jag kan fängsla mig i några timmar.. ;).


klövjeväska :D (ett inlägg i hundens anda)

Min underbara pojkvän har köpt en klövjeväska till Cessi!! :D


Denna braka loss på 700:- Men ser ut att vara suverän i utformning och praktisk!! :D
De är ju inte så lätt att veta vad man ska ha heller och som hundägare så känner ja ju att jag vill ha en bra stabil väska om den ska sitta på längre stunder :D så vi håller tummarna att den kommer sitta som ett smäck på lilla damen!..

Vi har dessutom diskuterat ihop oss nu om hur vi ska göra med vagn till henne, pulka har vi ju men nu ska vi beställa nya skaklar med båge och ev, köpa en cykelvagn eller så gör vi om en barnvagn med nya däck.. Mindre cykeldäck som vi får försöka få på osv.. vi får se hur det blir :)

Det är ju inte bara hästen som ska ha utrustning haha här har vi många hobbies och sysselsättningar att stoppa pengar i huamejjen :P..
Men de är himla roligt iaf. Plus allt de som köpa och görs till Cessi ska användas på nya vovven när den kommer :) Kanske hittar en omplacerings vovve som är lite äldre det vore ju något.

Cessi är ju omplacerings vovvs.. Hon kom till mig när hon va 5-6 månader och nu är de 2 år sedan helt galet fort tiden går :D..

Det absolut bästa är att hon nu är fullvuxen och vi kan sätta igång me allt skojj, ja det tar ju ett tag innan man kan börja med allt på riktigt :)..
Längtar efter kallare dagar och snö! :D (ja e väl ensam om de kan ja tänka mig)

Men tankarna på att vandra ut i skogen me vovven och grilla korv busa och ha mysigt ihop med min lilla familj och sen ut och snöpulsa me totton värmer mig långt in i hjärtats djupaste vrår!!.. *läängtar*

Bjuder på några bilder från i vintras när vi drog pulka med Cessi


På väg till kartjärn med korv och fika i pulkan.


Liten poserings bild efter grillningen :)


Peter och Cessi strosade i förväg eftersom Cessi ville ha lite mer fart i steget :D..


Peter satt i en bit vid ett senare tillfälle :)..

Min lilla flicka orkar mer än man tror, dock åkte han bara i pulkan säkert 10 meter sen fick de räcka.. :D men hon levde upp så mer utav den varan vill ja se och vara med om..

Som sagt man blir biten när man ser arbetslusten och viljan i ögonen på sin bästa vän :D..
Sådär nu ska ja kolla vidare på grejer och skissa på en vagn ;)..

Kram på er..


Eftersom hästen drar..

Har mitt intresse för slädhundar ökat, också itakt med att jag har en mindre variant av just polarhund hemma i soffan!
Min dröm just nu är att köpa mig en alaskan Malamute, helst svartmaskad och börja lära mig dra med den.
Cessi drar ju pulka, lr drog pulka i vintras men nu vill jag ha ett kraft paket till i familjen som kan locka ut mig i skogens vilda natur på äventyr med pulka och allt sånt =)..
Så här ska börjas sparas för en Han valp som ska inträda i familjen förhoppningsvis nästa år. =)
Jag har rätt udda drömmar kanske.. haha :D.. Men det är något jag lever för att vara ute i skogen och allting och behöver ännu mer skogsupplevelser Cessi ger mig mycke utav den varan men jag vill gärna ha en större hund med mig ifall man möter något oväntat plus att en större hund kan bära mer packning vilket i sin tur resulterar i längre sträckor =)..

De absolut bästa med att ha hundar av polar sorten är just deras friska lynne, otroliga kraft och att dom är så skärpta på sina uppgifter, jag är totalt såld.
Lilla Cessi drog Peter i pulka i vintras och han vägde ju en 75 kg plus full muddering med täckbrallor jacka mössa kängor osv och hon tog de som en barnlek med sina 20 kilo..

tänk då en Större på kanske 68 kg :D wooh de kan ju gå undan ordentligt :D Och allt det roliga som tillkommer med träningen för att förbereda valp att bli en fullfjädrad släd hund :D.. Magiskt!

Där har ni min dröm! Och den ska ja uppfylla inom ett år hoppas jag på.
Min gamla dröm har ju fått ersättas då ja nu äger mitt älskade varmblod Viktor :).. Då får man spinna nya och ja vill leva fullt ut! Göra allt jag drömmer om jag vill verkligen inte ångra något när ja läggs i graven!

Idag ska ja..

Försöka få med mig kameran ut till stallet en sväng.. :).. ska försöka gå en liten promenad me totto så han kommer ut och sträcker lite på sig sen ska ja plåstra om ögat på honom.. klantarslet..

Ev. ska linda slå på skon ikväll vi får se vad som orkas me och hinns me!..

:)
f.ö har ja en otroligt kåt katt här.. medusa ligger på golvet och ger i från sig små kurr ljud och kråmar sig till tusen..
hahahaha peter gillar inte läget

Lunginflammation..?

Ja det fick ja nu ja!.. Lagom fint till att solen titta fram mellan regnskurarna..
Ligger nerbäddad i soffan med täcka och kuddar i horisontal läge.. mina bästa vänner är Pencilin, panodil och vattenflaskan.. en och annan glass slinker ner också :)

inte mycke action på den här fronten fast igår hahaa när ja kom ut till stallet och skulle ge mat så hittade jag viktor och larossi i larossis box, stod där som två idioter och glodde på mig.. huh?
Va hade hänt där igentligen ?
När ja släppte ut dom så gick viktor bokstavligt talat i väggen och fick ett nasty skravsår över ögat.. Jävla klantarsle!!

För övrigt händer de absolut ingenting, hoppas på att må lite bättre till veckan så jag kan gå ut och skritta mitt monster lite grann, se om linda lyckas slå på skon fram också som ja inte fått på ÄN..
Dålig matte!!.. Men jag kan ju ändå inte ut och göra nåé vettigt så de spelar ju ingen roll för min skull..

Nu är jag sjukskriven till och med fredag 16/9 .. så vila ligger högst upp på min prioriterings lista faktiskt.
Blir ja lite bättre när svärisarna kommit hem kanske ja lånar Svärfars bil några dagar så ja kan ta mig runt här och där.. orkar ju liksom inte ens ta mig till affären, ännu mindre GÅ när ja blir anfådd av promenaden till badrummet.

Längtar efter selen till Vik också så man kan gå ut och köra lite grann inte lika ansträngande och ganska mysigt att sitta där bakom rumpan och bara åka pålle.. :)..

Nej nu ska ja lägga mig ner igen och vänta på mr.prins hemkomst. han va och köpte lite foder nu efter jobbet!
Vad skulle ja göra utan honom??

Kram banan

feber, hosta och snorig

härligt! känner mig helt avtrubbad och bara ligger i soffan som en grönsak.. sovit någon timme nu men blev väckt av mobilen då brorsan ringde och började fråga om råttor... haha!..

Viktor o larossi sov inne inatt, de regnade och va så jädrans kallt ute så jag tog in dom igår.. Viktor gäspade gööör stort haha så  jag tror de va välkommet.

vid 2 ska ja till fabbo doktorn och få sjukintyg till jobbet. se hur länge ja blir hemma.

Enligt veterinären har Viktor gått upp i vikt, men vi har tagit blodprov ändå och snart ska jag försöka få iväg bajsprov också förhoppningsvis finns de inget att tänka på.

De rör sig bakom kulisserna nu och inte allt hamnar här men nu har jag börjat förbereda inför att ev. komma iväg och se hur han beter sig på fortkörar kvällar och provlopp. just för att vi ska få en feeling om vad han behöver ha för utrustning och hur han beter sig vad vi ska ändra på osv osv.

I födelsedags present av min underbara sambo fick jag resan till skåne med viktor. Så ska ringa och boka in en tid i oktober förhoppningsvis. :) Se vad som sker då.

Nu börjar vi ta oss över dom första hindren iaf... sakta men säkert rullar vi på frammåt och alla som är involverade TACK för era stöd, hjälp, tips och råd!
Det känns i hjärtat när jag vet vilka fina människor som finns runtomkring mig och som stöttar mig och Viktor genom den här etappen i livet. TAAACK!!

ojjamejjen.. då va man 25!

Tiden bara springer ifrån en nu för tiden haha
Men nu så får vi den här dagen avklarad med firande osv så kan man återgå till vanligheterna sen!

Ska bli underbart mysigt att träffa alla vänner ikväll iaf :)

Kram på er nu har jag inte tid med detta mer!

RSS 2.0