Du är omöjlig herr.häst!!

Igår när jag kom ut och skulle rida så hittade ja ett fint, stort och djupt jack i höftbenet.. Hur i hel***** lyckas han me allting? Slängde på lite salva osv. Men idag hade det ju såklart fastnat massa spån i det också så fick stå med en spik och pilla ut allting, men som tur är så är han ju så snäll så det går ju bra.
Tog lite jodopax och sköljde rent sen lät jag det va.
Ska inhandla lite blåspray imorgon de behövs nu känner ja.. lilla olycksfågeln.


Red ett litet dressyrpass, men han va spänd som en fiol sträng.. Yey! Min apatiska, magra trasiga pålle har förvandlats till något så mycke mer. Vacker är  han också. Sen tog vi en tur upp i skogen, och vi hoppade över ett nedfallet träd, mina första skutt på sådär 7 år tror ja :D.. Mer älgsnubbel men va fan vi kom över två gånger iaf, han stressar himla lätt upp sig så det ska vi jobba massa på :)

Sen tog vi en skogsstig ner och skritta grusvägen tillbaka, himla go tur faktiskt. Kännde mig som en nybörjare i mjukis och gympaskor .. liksom gled omkring där uppe hahahahaha!..

Mätte hnom idag också igen. 20 Kilo på 2 veckor!.. Det går åt rätt håll :D.. *lycklig* Och han skritta direkt emot mig när han såg mig komma.. Alltså hallååå.. Jag är överväldigad. Ville praktiskt taget bara gråta en skvätt när vi gick bort till stallet.. :) Du gör mig så lycklig Viktor!..

Peter är ledig imorgon och ska fixa lite här hemma och tvätta kläder :).. Så imorgon kommer ja hem till en städad lägenhet och tvättade kläder :D.. Mums!..

Medusa Hoppade ner från vårat köksfönster 3. vån och grannarna tog in henne...? Hur är det möjligt, hon överlevde utan skråmor men ändå.. idiot kisse.. <3 älsk henne ändå.
Nu ligger hon brevid mig på en kudde och sover, mina små djur vad skulle ja gjort utan er?..



Cessi och Dusan när jag kom hem.. hur goa är inte dom två igentligen?


Dusan busar runt me Cessi :D.. hihi!..

Nej nu ska ja få lite mat imagen sen ska ja duscha och sist SOVA!!!!



Häst!

Stärker ens personlighet, dom utmärker oss, dom ser till att vi lär oss ansvar, dom ser till att vi alltid har något att göra.
Dom finns där när vi gråter, dom finns där när vi skrattar.
Alla barn borde bli skolade med hästar, de är en enorm känsla när man blir samspelt och vän med ett djur som väger så mycke och är så otroligt snäll.
För mig har det alltid varit hästar i skallen.. Utan dom hade jag varit någon helt annanstans och gjort något ovettigt. Men tack vare Nisse, Gun, Goldie, Conrad, Ivania och Viktor så står jag här idag. Stolt med högburet huvud. Dom har gett mig självdistans och självrespekt, dom lär mig något nytt varje dag!..
Jag är stark phsykiskt och fysiskt och jag vet vart min gräns är, jag vet vad ja klarar och jag vet att jag är viktig.


Utan hästar i mitt liv skulle ja falla sönder!

Någon bild från idag!


Det tar sig :D.. Titt så fin han e här..

Peter och Pållen :D Mina fina pojkar!! <3



Haha "sluta nu din jäkla åsna me att springa runt me kameran".. :D..

Älskar hans vackra röd/bruna färg och svarta ben, han är liksom mörk på vissa partier också :)..
Han blir vackrare ch vackrare :D fina hästen!!..
I morgon efter jobbet hoppas ja att jag har nog med energi och ork att ta mig en tur ut i skogen :)..
Den här förbannade jävla blåsten hjälper ju liksom inte till heller, känns som hela hjärnan åker ut genom ena örat när man får vinden åt fel håll... BAJS väder!!..

Alla tjatar så om att de ska bli fint, ååh i morron, i morron , i morron men när fan blir det imorgon med sol då?? :P kan nån bara tala om de för mig, för vi här i värmland /årjäng har då ingen speciell sol, den kommer i 5 min åt gången och är borta 5 timmar.. :P roligt läge, men va ska man göra.. de är ju bara att gilla de ändå ch fortsätta.. :)

Dags för kvällskiss me Cesan och kvällsmat sen ska ja djupdyka i sängen.. TRÖTT..

Ha de toppen :D.. Kraaam på er!!

Varit iväg hela dagen.

Nu har ja haft väldigt lite tid för saker som inte rör det jag gör haha :D..
Igår åkte vi till karlstad och gick på bio på kvällen, lite kvalitetstid :).. Sen idag drog vi och köpte ramar till världens finaste tavloor och vi är DOM ENDA!! som har sånna! :D känns rätt ball!..

Och sen drog vi ut till pålle och peters föräldrar och åt middag samt fikade och grattade svärmora på dagen :).. Sen tog vi oss en byggdetur i blomskog och ute i skogen och mös lite.. :)..

Nu sitter ja här, ska strax steka lite korv och mysa ner mig i soffan me myms, känner mig lite små sjuk igen :(.. inte alls skojj men de går väl över.. är nog bara lite sliten av all stress!..

Tog lite bilder på viggen förut :D ska lägga upp dom här sen efter ja ätit!..

Kraaaam!..

Kameran blev hemma haha!..

så mycke blev det me dom korten men nu e ja så himla bränd i skallen så ja ska göra mat sen lägga mig i sffläge ett tag :D..
Ha en toppen kväll!!!

Ridturen!!

Idag va Viktor på tårna minst sagt.. haha.. han har nog aldrig knölat så med mig på stallgången som idag.. Sen när jag tog in han i flyings box lugna han ner sig och det gick att sadla och tränsa i lugn och ro.

Men han ville gärna inte stå still, kanske för att luften susar av knott lr så var de lite överenergi som spelade in. Vi tog oss iväg med ett missöde, Cessi rymde efter och ställde sig och kollade på oss, ville me då söta vovven, men syrran fick henne att springa tillbaka till henne och vi kunde fortsätta.

Sen kom vi upp på träningsvägen och tog första repan, när vi kom ner till vägen som går en bit bort så fanns där en vit stooor skylt, som skrämde livet ur Viggen såklart, han gjorde en westen sväng på stället och ja "hang loose" i luften tappade en stigbygel men satt liksom kvar.. Han börja trava tillbaka i full kareta och jag fånga upp stigbygeln och körde en vända istället =) Sen va de lungt.. men herregärd va pigg och mycke häst jag hade idag!.. :D

Så himla kul att få känna på hästen som finns där inne bakom den där apatiska, trötta magra varselsen.. Nu blommar han ut och fort går det, han har fått mycke mer energi och lagt ut massor på bara två veckor!..
Han verkar trivas med det mesta men de kändes att han tyckte det va as skojj och komma ut och träna igen :D Fina hästen du är mitt <3!!..

Lillasyster tog lite kort, ska slänga upp något här om dom blev bra :D.. Rymlingen cessi är nog med på något.. För JAA när hon hörde oss komma igen så rymde hon återigen och ville komma till "mammsen".. :P Bushund.. någon som vill ha? hon e billig just nu :P..


Fina hästen!.. Ska försöka ta en bild från sidan i morgon :D..

Nu ska ja duscha sen studsa mig i säng typ.. helt körd i skallen och börjar ju osm sagt 7 i morron bitti!..
Kram på er!

Jobbat jobbat jobbat!

Jag har liksom gått rakt in på schemat ja så jag har fullt upp :).. Ska bli gött med rutin :D.. Imorgon börjar ja kl 07.00 och innan de ska ja hinna få i min frulle och gå ut me Cesan!.. :)..

Ikväll ska ja troligtvis ut och rida, ja vill verkligen men roligast me sällskap så jag inväntar Linda och Magnus :9..
Dessutom har han stått nu i två veckor igen haha :D.. förutom i söndags va, trr det va då jag var ute och red..
Herregud ja minns inte ens när ja varit ute o tränat pålle.. Men å andra sidan börjar han bli mycket fin!.. :D..

Ska försöka få med mig kameran ut sen :D.. Har världens fulaste schabrak.. haha ett brun me rosa kant!!!.. ja tycker inte om ROSA!!!... :P..

JAja, bloggtorka lite blir inte samma sak utan bilder juu, känns tomt.. men slänger upp en gamal så länge :D..
Hörs senare hoppas ja!..


Första ridturen ihop :).. Han har ju lagt ut plus blivit finare i pälsen, och dom där skaven på bogarna är nästan borta!.. :D


För Ca 2-3 veckor sen va? haha ja minns inte.. två kanske.
Ska ta lite nya bilder idag som sagt så ska ni få se på Schnögg pålle!! <3

Orkar inte :)

nu idag 'är ja trött... kommer tillbaka i morgon, lillasyster ska med och fota mig o viktor i morron :)

dessa förbannade Blingade pannbanden...

Det är totalt omöjligt att hitta ett fint svängt pannband utan massa bling bling på.. :(.. Jag vill ha ett fint pannband men utan glitter, jag tycker inte om rosa, och ja tycker inte om glitter!!..
Dessutom är han en travhäst, och vi lallar runt oss i skogen, vem ska vi blinga för??

Någn som kan hjälpa mig hitta ett vettigt pannband?

Blir galen, kollat igenom varenda sida me hästgrejer jag kan hitta men de finns liksom inget..urk!..

På fredag har min underbara sambo lovat mig lite shopping i karlstad ska svänga inom färjestad rid och trav och hööks.. hittar ja inget pannband någonstans beställer ja ett med hans namn istället.
På inköpslistan finns också lädergrimma och schabrak.. Får ett Eurostar om jag vill men ville kolla läget i butikerna först hih ;)..

Nee nu ska ja sova, jobb i morron bitti!.. Och på Torsdag ska ja RIIIIIIIIIDAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

Sitter på peters dator...

så jag har inga roliga bilder att slänga ut idag ;/.. Men ja ska dra iväg och jobba kl 9 spännande!.. Trist me mensvärk och lite små feber bara men de råder alvedon bot på.. :P

Inatt drömde ja skumma saker, att blåsten va pga dommedagen och höll på att blåsa omkull jorden, ja tro mig det såg lika sjukt ut som det låter.. jag är inte rädd för någon doomsday men däremot skulle ja kunna tro på att Polerna flyttar sig osv, och vad de kommer att göra för oss vet ja inte :P

Men ja menar de har hänt saker hela tiden, grejen är att det är så himla uppmärksammat nu beror ju på att media tjänar enorma summor pengar på dom här grejerna, dessutom håller centralbanken folket i skick så ingen får för sig att göra något. skrämmseltaktik med andra ord. Och funderar ni på vad ja babblar om kolla på zeitgeist :).. Nu vill ja inte påstå att allt som sägs i den dokumentären är sant, kan lika gärna va propaganda från annat håll bara, jag har verkligen ingen aning om nått.

Men ja tror inte på gud, ja tror inte på pengar (men dom e bra att ha) och ja skiter i U.S.A.. :P mer eller mindre så!.. Min tro är det jag tror på, typ.. idag!, solen, kärlek, dåligt väder osv osv.. =) jag känner mig inte ensam för det.

Visste ni att Norden var det "land" som dom hade svårast att omvända till kristendom?.. ahh, och det land som först tappade kristendommen igen när dom inte hade makt över oss längre. För att få oss att tro på gud och jesus så¨dödade dom alla våra kloka gummor, och brände en massa kvinnor barn och män. Just för att förtrycka oss till deras religion. Jag tycker det är sorgligt, så mycke kunskap som gick under då.

Men ja tror på naturen, där har vi svaren på det mesta.. Hästar äter för exempel maskros, vilket forskarna nu har kommit fram till är bra för blodsocker.. =) så vi borde undersöka växterna och deras krafter mer tycker ja.. Men ja är inte smart nog så det får nån annan sköta hahaha!..

Nu ska ja mumsa i mig min Bapelbin till frulle och en shake, sen ska ja inta soffan i sådär 20 min innan ja ska trotsa regnet och sticka och jobba!..  ha en toppen dag allihopa hoppas vi hörs sen!

sjuk :(

Nu har ja vaknat till liv ch insett att jag är sjuk, liksom bränner lite i halsen och öm i hela kroppen plus feber frossor som kickar in ibland.. Så nu hppas ja för allt i världen att dom inte ringer mig om jobb för jag kan inte idag.

Jag va dålig igår också men drog och jobbade ändå, men idag kan ja verkligen inte finns ingen ork till att springa runt.. Varit små dålig i en vecka nu och det blir inte bättre av att jag stressar som en idiot hela tiden.

Ska mysa i soffan och titta på dålig måndags tv, kanske tanka ner en film och kolla på och vänta på min prins som jobbar. Inte alls skoj att va dålig BUÄÄH!.. Inte varit sjuk sen i Januari vilket är rekord för mig som va sjuk 2 ggr i månaden tidigare med luftvägsinfektioner och bronkit.. hoppas hoppas det gör över fort nu.. vill träna och massa sånt ju.

Åkte bara ut och mockade förut, skulle ha ridit idag men fan.. inge flyt just nu alltså.. skit samma nu ska ja bädda ner mig igen och kolla på oprah.. :)..


inge särskilt..


Du är så vacker pojken min! <3
jag är så glad att just du flyttade hem till oss, och att det är dig jag får träffa varje dag.

Fina Viktor!..


Jag tror...

En travare blir såld, Han har gjort sitt på banan blivit för gamal eller trasig. En flicka står och längtar på en stallplan någonstans i världen efter den här värdelösa travaren. I hennes ögon betyder just den här hästen allt.

Hennes första häst men inte helt smärtfritt eftersom hennes föräldrar inte ville köpa någon dyr häst och känner en gammal travgubbe så ringde dom dit och då hade han en avdankad travare som inte håller måttet längre.

Hästen leds ur sin box, han vet att han inte ska tillbaka, han hör när gubbarna skrattar och pekar på honom, -" jasså minnsan har du fått sålt de där åbäket som inte kan springa längre Jönsson"  Hästen sänker huvudet och låter sig ledas in i transporten oviss som sitt öde. Men han minns, för sitt inre ser han dagarna av glans svicha förbi, han minns när han gick i mål först, hur dom klappade om honom, hur dom gav honom lite extra och pratade snällt. Men det var ett tag sen nu någon såg åt honom.

Hästen kunde inte hjälpa att han tappat det, så fort han kom upp i fart så fick han ont och orkade inte hålla. Men ingen hade tid att bry sig för tid är pengar och en häst som blivit för gamal går inte att ha kvar. En häst som inte kan springa finns det ingen tid för.

Det står en flicka på en stallplan, hon har strött halm i en stor box och kollat igenom all utrustning säkert tusen gånger, fjärilarna i magen vill inte ge med sig. Snart är han där hennes häst.
Hon var ledsen till början över att inte få en likvärdig häst som alla andra i stallet, hon hörde hur dom pratade bakom hennes rygg..
-"haha lisa vettu, hon har ju hyrt box här nu till en sån där travhäst... inte ska den få komma i närheten utav min fina riktiga häst iaf"
Men hon bryr sig inte längre.. Det här är hennes häst som kommer och bara hennes oavsett färg, ålder eller skavanker så är det hennes!!

Transporten stannar till och de rasslar utanför, hästen blickar ut genom det lilla fönstret och frustar lite lätt. Nu är jag här tänker han, vad kommer ske med mig nu.. Luckan öppnas och hästen blinkar när ljuset träffar honom i ögonen. En flicka.. De står en flicka där utanför och håller i ett grimskaft.

Han är vacker och blinkar åt henne, hon står som förfrusen precis i början av lastrampen. -"Nåja tösa unge, ska du ta din häst eller ska han bo här inne?" ryter gubben som kör transporten. Då stegar hon in, lägger en hand över nosryggen på hästen och viskar "Nu har du kommit hem fina häst, för nu är du min och ja ska aldrig överge dig" sen tar med honom ut ur transporten och in i stallet.

Han lunkar efter flickan in i stallet och lämnar sitt gammla liv, han känner sig trygg ch vill göra sitt bästa för sin nya människa, nöjd över att få ett värdigt slut på karriären.


Alla hästar borde få älskas av en flicka.


Men någonstans innerst inne tror jag dom minns, travaren. Dagarna när han fick resa ch visa upp sig, när hans skötare gjorde honom extra fin och putsade så han blänkte, alla tränings timmar när han visade vilka farter han kom upp. Jag tror dom minns när dom går där i hagen och höjjer huvudet nmär man kör förbi med dom yngre.

Fick bara sån lust att skriva av min lite. Nu är det här taget rätt ur luften, men alla hästar borde ha en chans inte sant?  Som min Viggen, hade ja inte kommit och hämtat min 6.åriga herre så hade han med största sannolikhet varit pålägg idag. Visst kan man inte rädda alla, men bara man räddar den som betyder något för en så har man gjort ett bra val!..
Viktor kommer jag aldrig lämna ifrån mig! sådeså :D min travare och folk får säga precis vad dom vill om oss, men han är min och bara min! :D

Förlåt mig...

jag va ute ch vandrade i skogen igår med svärföräldrar och hundar :) sen vart ja så trött när vi kom hem att ja somna på en gång typ. :P haha
Ska slänga upp lite bilder sen, så fint va det där ute.. Mmmm!.. de ska göras igen, fast peter  ja funderar på kanot semester  ;)..
Vi får se, nu ska ja ligga en stund till i lathets tecken sen ska ja ut till pållen!!

Kraaam

Im on Fiiah!

Haha.. :D ska iväg och provjobba på Tisdag 09.00 YEEEY!!!
Ska bli så himla roligt. Mmmm Älskar allt som händer nu, det här kommer va mitt absolut bästa år någnsin!

underbart


Min lilla DusBus.. :).

Varit ute och powerwalkat med Cesan i skogen, fy faaan va gott de är att äntligen hittat tillbaka till motivationen!
Känner mig sådär genom nöjd med med själv nu, har inte alls någon värre träningsverk efter sprigningen igår och pinnade på som en blå hela rundan, Cesan vart tröttare än mig och nu ligger hon utslagen på golvet här..

Strax ska ja svida om och bege mig till pållen min en sväng, se om ja tar mig ut lite eller inte. Men på Måndag är det andra bullar som gäller, då ska vi dra igång på allvar igen.. lr ja allvar och allvar är väl att ta i.
Men ut i skogen och träna rygg osv varannan dag, och ett litet flåsjobb i veckan ser det ut som att planerna kommer bli framöver.

I slutet på juni ska vi försöka ta oss till Hbg regionsjukhus och gå igenom bubben ch sen efter det blir det faktiskt allvars träning. Ganska skönt att ta de lite lugnt nu ändå, han behöver ju lägga på sig hull och allt sånt där så det känns bra. Men tråkigt ändå!.. :)

Men när allt kommer omkring så har jag ju en hel häst som ev. håller i många år framöver om ja inte tränar sönder honom nu haha.. :)

Meeeeeen nee, dags för lite lunch i form av.. hmm ja venne det som finns i kylskåpet och sen ska ja åka ut i solen..

Ev. jobbintervju senare i eftermiddag ;).. Uuuhh spännande!..


Livet är en fest så släng på er dans skorna och joina!



Lite mys i solen ...


Puss doding..

lite kärlek!


Min fina pålle plutt!..

Kramades och pussades lite medans Älskling mockade bajs.. :D..
Nu ska vi dricka kaffe sen ska ja iväg o jobba IGEN.. :)..
Men imorgon ska ja ut och rida om det är soligt och skönt, ut och skritta i skogen någon timme och bara mysas..

Kram på er

Idag är det en väldigt speciell dag!

Nämligen min och Peters 1.års dag som Sambos, älskare och själsfränder!! :D

Heeelt otroligt vad fort allting har gått, från den där vårkvällen på fest till att vakna brevid varann varje morgon och bara känna total lycka och samspel (för det mesta haha)..

Visst vi bråkar, tjafsar och är arga.
Vi skriker och surar.
Men när allt kommer omkring så löser vi allting på ett förnuftigt sätt.
Det är aldrig lätt att vara två men det är tusen gånger lättare än att stå ensam.
Utan min Peter vet jag inte vart jag hade varit idag, eller vem jag hade varit.
Han gör mig till det bästa jag kan bli och stöttar mig i mina beslut och val.
Han finns alltid där för mig att prata med, en axel att gosa på och ett leende att luta mig tillbaka på.
Han gör mig trygg och orädd, han ser till att jag alltid är lycklig.
Jag älskar honom av hela min själ.



Att vakna brevid dig älskling är något av det bästa som finns, att somna och veta att du är brevid mig är något fantastiskt. Det är inte alltid jag tänker på dom här små sakerna men utan dom skulle jag vara väldigt tom.
Du snubbla in i mitt liv och blev kvar, vilket jag är så himla tacksam för.
Vi löser allting åt det bättre och pratar om allt, du är min bästa vän.
Jag vill göra allting med dig från resor till att kolla på tv.
Jag är så lyckligt lottad som har en så fin kille som dig och hur det än blir i livet så är den här tiden den bästa för mig. Skulle du försvinna från mig kommer jag alltid tänka tillbaka med lycka och kärlek.
Jag vet att vi kommer spendera resten av våra liv ihop och hur länge det blir avgör bara ödet.
Världssjälen såg till så att vi skulle mötas och det tackar jag den för.


1.år idag hipp hipp hurraaaaa <3









Ja elskerr dajj!.. :D..

Wooohoo!

Varit så himla hurtig idag.. (men glömde kameran)... Varit ute och joggat/krypit i skogen med en pigg och hurtig liten Cesan.. Sen pratade ja me fina pållen lite som stod och blåste mig i ansiktet.. Fy FAN för förändring säger ja bara!.. :D Han gör mig så glad.
Efter det tog jag tag i mat, och tvätt... och nu ska ja duscha och bege mig till jobbet.. Imorgon looovar jag bilder och kanske en liten träningsrunda me viggen :)

Ingen mask har ja hittat heller, men nu jävlar börjar han se ut som en pålle igen :) underbart..

Mys vidare ni som inte måste springa och jobba hela tiden ;)

löpträna!

Nu ska jag och Cessi ut i skog och mark och springa :)..
Lite backintervall och promenader på div ställen osv osv.. ;)
Jag har tappat yttligare 3 cm runt midjan så im going strong.. :P Innan ja ska i bikini kommer ja va i toppform, och hinner det vända i vädret och bli sol.. ja då gömmer ja väl mig nånstans i vassen ;)..


Nämen.. det är sant!

Jag fick in alla kläder i garderoben.. awsoooome!!.. och jag hann ut och jogga(gå) med Cessi innan stormen tog sig en sväng förbi årjäng och mullrade.. och laga mat.. gud ja känner mig så jävla hurtig vaaa!

Imorgon kl 1 ska ja tvätta.. och innan det ska ja träna lite, gå me Cesan igen och ev. ut och rida lite om jag har tiid vill säga annars tar ja en tur på torsdag.. :) snart är våra två vilo veckor över och sen kör vi igen jag och viggen :)..

Mys! längtar efter regelbundna ridturer i skog och mark, dressyr träna och snabbjobb.. de liksom kliar i ridtarmen..


Solen kommer från ena håller och så mörka moln :D himla mysigt!!..


Regnar jämt pytte lite.. :P stod i tryggt förvar på balkongen och fotade lite för skojjs skul..


Men nu ska ja ge upp de här, be min karl om fotmassage och sen slockna med all rätt.. :D


Jooohn bluuund komsi komsi!

Woop Woop!

Efter regn kommer solsken, men här är dom båda på samma gång :P haha
Ska ta mig en promenad i skogen med... "kan inte bajsa Cessi" och sen ska ja faktiskt ta och få lite ordning här hemma känner ja.. Bläk.. men nu får de va nog me laterier..

Börjar inte förens 8 ikväll så håller ja ångan uppe får ja nog mycke gjort idag :D *hoppas hoppas*

Håll nu tummarna för mig att jag verkligen får ordning för annars kommer ja börja STOR GRINA!..

Ska skicka in lite kort för framkallning också så jag har något att pryda mina fina fönster med :)..
Byter batterier i kameran också :D här ska det plågas djur med kamera.. haha Cessi hatar när jag plockar fram den för hon vet vad som väntar.. "stanna-stanna- ståååå- duktig tjej-nej nej nej- ståååå- braa!. här får du godis.. "
haha :D..

You go girl (hejjar igång mig själv)..

jo men visst

Såhär har ja känt mig sen kl 1 idag ungefär..



När jag äntligen skulle ta mig ut fick ja jordens jvla värk i magen som sträckte sig bak i ryggen.. Wiho!.. INTE min dag idag alltså..  Så det blev soffläge, fick ställa in ridtur och hela tjohejjet.. :( surt..

Cessi har inte bajsat på hela dagen typ, förens ikväll.. de e ju nått fel på den där hunden ibland..

Imorgon om nu inte hela min värld trillar i bitar igen så ska jag jobba till 11.00 sen ska ja hem och byta om släpa med mig hundskrället till stallet och jaga upp mig själv på Viggen och bege mig ut på lite dressyr uppe på vägen..
Det var så himla gott o komma ut o rida igen i helgen :) men de är nyttigt att sakna det också, speciellt nu när jag bara har till mån med jobb sen ska ja jobba pålle istället ;)..

Natti på er!!

Bajs också...

Nu får vi skjuta upp resan till hbg :( Fordons skatten dök upp idag på över 2000:- Roligt me volvo..
Så då får ja ringa hovslagar och få han skodd iaf så får vi åka i slutet på juni istället me viggen till kiropraktor..
UUUUUUHHHH va tråkigt...

surt ...

Jaja, jag fick iaf nya anställningsavtal idag också, dom är mycket nöjda med moi!.. :) Gött det.

Ska väl ta mig ut och gå en hurtig promenad me vovvsan sen ska ja försöka ta itu med mitt klädproblem.. och jag skämtar inte när jag säger att hela sovrummet är täckt i kläder.. ska ta kort sen så får ni se vilket i-lands problem jag har här hahaha..

menmen, promenad först, sen kläder, sen mat och en efterlängtat dressyr pass med viggen i eftermiddag!..

Ridit i regnet.

Linda, Magnus, Karl-erik och jag tog oss en träningsvända. Linda och Co Körde medans jag red i vanlig ordning. Slängde på han halsförlängaren, gick väldigt bra. 

Trodde han skulle vara mer pigg än vad han va nu efter en veckas vila, men han lunka på som vanligt. Gött o vet att han inte lider utav att få gå lite nu medans ja jobbar. Men en vecka kvar med dubbelpass sen återgår jag till det normala och nu när lönen kommer åker vi till regionsjukhuset för hästar osv och går igenom killen!..

Ska bli jääävla gött o få veta hur han står till i korppen igentligen... ursäkta mitt tjat men alla ni som äger en häst känner kanske igen sig när man är på jakt efter smärtan och störningarna i kroppen på sin pålle.

Tog inga bilder idag för batterierna va slut i kameran.. :) ska jaga upp lite gamalt sen och slänga ut.. har några på mig och Conrad osv :D..

Kram  på er


igår hade jag en "sovdag"

Med andra ord, jag sov bort hela dagen.. :) fantastiskt sköönt måste ja få lov att säga.
Jag vaknade åt lite kröp ner i soffan och drog täcket på mig och somnade igen.. så gjorde jag hela dagen

Peter gick ut me Cessi och åkte till stallet. =) Men idag ska ja ut och rida.. usch har lite ångest över min lediga lördag som spenderades i sovläge hahaa.. men nu är jag ju iaf utvilad till max :D.. haha

rökte bara 2 cigg på hela dagen också, måste va rekord för mig.. orken fanns liksom inte för att röka :P häftigt häftigt!... kanske ja slutar nu då.

Jaja nu ska ja dra mig iväg till pållen, kramas MASSOR på honom idag och såklart ut och ridas lite!..i REGNET! Myyyyyyysigt

Va ska ni göra idag??
Tips på vad man kan göra en regnig dag som denna?

Lite sliten, lite trött.. totalt opepp..


Im to sexy for my car... :P.. HAHA herrejisses va han ser rolig ut.

Va iväg och spruta i honom maskmedlet förut och bar in fodersäckar.. Så nu kan ja ta de lungt ett tag igen.
Imorgon SKA jag ut med viggen på en lugn tur, troligtvis 30 min med halsförlängare, lr så skiter ja i det och bara styr ut honom i skogen.. :)..
Men rida ska ja och skojj ska det bli... Tror att jag tappat lite av lusten just nu eftersom ja är så osäker på hur han mår i kroppen osv..

Vill ju dra igång och träna ordentligt, lägga upp ett schema och kunna ta en snabbridning i veckan lr två.. men De kommer, Tålamoooood!..

Min käära kusin vitamin måste ja ta mig en tur till snart också, dra med mig peter och köra lite pålle på gylleby :D han va ju me i sommras och fick köra Rune :D gick super bra!.. Rune (Run For Chash) Var den där som alla newbies fick ta ;).. ungefär som min fina Conrad lugna och trevliga pållar.

Mmm Conrad ja. Han saknar jag till och från, problem bollen. Gaffelband, böjsenor, ryggproblem osv osv listan kan göras lång. Efter ett snabbjobb eller en start kunde han knappt gå. Nu är han ridhäst och får ta det lugnt.
Men han satte stora spår i hjärtat på mig :)..

Varje gång ja kom ut till han i hagen jaga han bort sin kompis i hagen och njöt av att bli borstad och kliad av mig.. :).. När vi red på ridbana så kunde han sprätta rakt upp i luften och kasta runt för att tala om att "hörrududu, de här är as tråkigt kom igen nu springer vi".. Han har ett hjärta av rent guld och dom snällaste ögonen som finns.


Conrad, Morgan Ivarsson och Jenny.
Han är vacker pållen.. Hoppas han har de Super bra där han är!!..


Tänk va roligt vi haft tillsammans! :D..

Har körförbud på min bil dessutom :P busigt, kör ändå.. måste ju ta mig till pållen oavsett väder lr problem. Får väl plocka fram cykeln :/.. HUUAMEJJEN..

Bissen!

Bissen är min kusins nordis, hade honom här i 5 månader i vinter innan jag köpte Viggen.
Vi kom inte alls överens och jag satte livet till varje gång ja skulle ut och rida, trots stadig foderstat på¨enbart HÖ.. han var helt tokig, mestadels för att han stod inne på nätterna och laddade.. Nu går han återigen på lösdrift med en bunt shettistravare och kvalade idag!
Han såg inte sådär gör fin ut, och efter kvalet hoppade han. Fick gå till doping.
Men hans tid blev 36,6. söt är han allt

Här kommer han. Det här är värmningen.

Här blåser han sig lite i Defileringen, stiliga killen.

Nu ska han iväg och starta.. :)..

Första hästen som jag faktiskt blev rädd för och spärren släppte för ca 1½ månad sen att rida. Efter att jag insett hur lugn och go Viggen var. Tråkigt att det inte funkade för oss mig och Bissen men men så är de.
Bara glad att de går frammåt för honom.

Jenny hade med Kosmonaut Broline också som blev 3.a :D Grattis.. (Jenny är min kusin och där har ja lärt mig det mesta om hästar, sprungit i hennes stall sen jag var 12 år)..

Nu ska ja ut till min pålle som står och väntar på mig.. lr det gör han väl igentligen inte, han skiter väl i om jag kommer haha.. men ja ska avmaska honom igen med en dunder kur och sen ska jagf börja leta i bajset dom närmsta dagarna... HAHAHA jag kommer va så trött på hästbajs om 14 dagar.. :/..


nya flughuvan och skillnaden efter 3 månader.


Så här stilig blev han :P haha... Men jag tror han kommer uppskatta den i sommar!..
129;. på shoppen, och den är från jacson


Revbenen syns ju fortf. men han ser lite tjockare ut nu..  än

De här är för någon månad sen.. :) och man ser en liiten skillnad i hullet!..
Och humöret!!! :D

Idag var första gången sen Viggen kom som han faktiskt kom fram till mig, och gick efter mig när jag skulle åka.. :) Det är så himla häftigt att se skillnad i honom.. :D Min fina pålle!

Han får ju ta den tid han behöver för att känna sig hemma och trygg och brja tycka om mig, skulle aldrig tvinga mig på honom utan tvärtom så skiter ja i honom mer lr mindre och bara gör det nödvändigaste.. och ja ibland typ dagligen tar vi en liten promenad och äter gräs och umgås lite :)..


Snart hjärtat är du helt återställd.


Ryckte upp kameran direkt han började promenera mot mig.. :D haha dokumenterar framgångarna
Det känns och låter som att jag tagit mig an en vanvårdad häst, men så var ju inte fallet.. Vad ja trodde iaf från början.. utan jag köpte bara min första häst av att jag såg något slags lugn och behaglig personlighet i dom fina ögonen som tittade på mig över boxdörren. Sen att han nafsa mig i huvudet det första haha bortser vi ifrån.


En mule som buffar på kameran.. :).. hihi

Hur som helst så är jag fruktansvärt glad över att jag tog med Viggen hem den  där dagen. Det har visat sig vara fruktansvärt lärorikt och givande. Visst har ja gnällt och varit slut phsykiskt.. Drömt mardrömmar och nästan  gråtit när jag insett olika saker som behöver göras, men jag gör det med glädje! :)

Men man måste få gnälla ibland också haha ingen är alltid uppåt.

NU ska ja kolla på lite tv och äta spaghetti med ketchup och aromat.. MUMS!!..


Otroligt bra skrivet utav Linda

http://www.arjangstravet.se/?p=1431

Linda skrev på bloggen på årjängstravet och jag kan inte göra annat än att hålla med.

=) Vi behöver fler som henne!!

Kameran i fickan!

Och nu beger ja mit till stallet.. :) ska sätta på viggen nya flughuvan och smeta in honom med tjärsalva och sen ska han få va flugfri en stund hoppas ja :D..

Ingen träning idag heller med honom. MEN han har börjat lägga på sig lite FETT.. :D jag är överlycklig!!..


okej okej återkommer med lite nya bilder och uppdatering sen :D..


Amen Livet är bara helt förjävla underbart va!!!

Jag är helt stum faktiskt.. det rullar liksom på helt och hållet!..

Jag är så sjukt glad och uppe bland molnen att jag inte vet vart jag ska sätta ner fötterna, vill verkligen inte trilla ner i backen och slå mig nu !!.. :D men livet är såpass att tar man bara chanserna så går det frammåt!

Jag sätter en fot framför den andra och vips så har jag kommit en låång bit på vägen!..

Tack alla ni underbara människor som jag snubblar över här och där, ni som sträcker ut en hand och plåstrar om såren. Ni som skänker styrka, mod och sinnesfrid. Ni som talar visdoms ord och erfaranheter. Ni som delar värme och sällskap. Ni är förjävla underbara och jag älskar er alla!..

Med risk för att låta som något phsyko haha!.. Men utan alla människor som hjälper en på vägen och självklart en själv som trampar vidare i regn och rusk, solsken och värme. Utan det så kommer man ju ingenstans.

Aldrig kommer jag lägga mig ner och ge upp, så mycke roligt det finns att göra.!

Jaa ni skulle bara veta hur upprymd och fylld av glädje jag är just nu :D..

Puss och kram på er som läser och kommenterar!.. Tack till er också som finns här trots att man bara skriver det som faller en in.  TAAACK!!!

Ibland vill man inte komma hem :/


Den här fluffiga saken har rullat i kattbajs.. MMMM luktar GÖR gott!..
Men när jag skulle stänga in henn i buren för att tappa upp vatten sååååå....


Insåg jag att det här lilla retardot har bajsat i Cessis bur...


Men jag orkar verkligen inte ta tag i det här nu... Så hunden luktar bajs och katten är inlåst på toan..
Men att hunden stinker spelar ju ingen roll för det gör ju hela vardagsrummet..

Mmm ibland vill man inte komma hem efter jobbet.

God natt på er!!.. *suck*


Djupt och lättsamt

Har du modet, styrkan och sinnet att vara hästägare?

Det krävs så otroligt mycke utav en själv när man skaffar djur, från minsta fisk till största häst. Det är samma ansvar fast i olika nivåer. En fisk kanske inte behöver lika mycke omvårdnad som en häst men det är fortf. ett liv.

Saken är den att jag alltid tvivlar på mig själv.. "gör jag rätt".. "tog jag rätt beslut".. bla bla bla.. men det är vanligt.
Många känner samma sak. Tur är väl de hehe.. annars hade det blivit lite fel.

Jag vill inte vakna upp en morgon när Viggen inte finns kvar på jorden och känna... -jag kunde ha gjort mer!..
Tänk va hemskt, sorgligt och ångestfyllt det skulle vara. Istället väljer jag att göra mer nu!.

Men hur går man vidare frå nen punkt till nästa, de liksom spritter i benen på mig, jag vill ut coh riida, träna dressyr och lunka i skogen. Självklart kan jag göra det.. min häst mina regler men ändå.. känns inte rätt mot honom och tvinga oss iväg när han kanske har ont.. 

Därför tar jag det lungt. Modet var att ta steget att köpa honom. Styrkan ligger i att göra det jag kan för att ge honom ett värdigt liv nu och till dagen då han måste lämna mig. Sinnet är att jag ska klara av att göra rätt beslut vad som än händer. Jag får absolut inte tvinga honom kvar här för min skull.. Samtidigt ligger både mod och styrka i att avgöra.

Men det är aldrig lätt att säga farväl till ett djur.  Aldrig!

Nu är inte dagen här som tur är.. än men man vet aldrig vad som sker imorgon.. eller om  en vecka


För övrigt luktar min hund BAJS.. kattskit.. URK!!! hon la sig och rulla i något varmt o kletigt ute i stallet idag...
<3 älskar dig svinhund :P haha!


Jaja.. djupt nog? :P haha usch, solade 3 timmar.. glömde kameran.. (har man väl gjort det en gång så blir det lätt så).. Gjorde absolut inget speciellt idag utan vi tog en liten gräsätar promenad. Han betade så lungt och tyckte det va gott och komma in i skugga en stund.. (gick bakom stallet och gömde oss) Sen spraya jag på flugmedel och gick tillbaka och släppte honom.

Men han har gjort de till en grej, de här med att rulla sig efter varje gång han varit utanför hagen..
Tror han känner sig lortig när ja tagit i honom ;).. Mouhahaha!.. (men alex va gör du igentligen me hästen).. De vill du inte veta ;).. Nej då hahaha övertrött och solsting.. :)

Nu drar ja

Beslut nr.2

I slutet på denna månad blir de två långresor.

1. Ullared och inhandla div. saker

2. Helsinborg med Viggen och få honom genomgådd och behandlad.

Kom fram till det beslutet idag faktiskt, mejerikylen på Coop har jag att tacka haha!.. :D kyla gör väl kanske att hjärnan spinner på. Dessutom gick Peter med på det nu också. Så ska ringa och boka tid nästa vecka!..
Jag vill ha ordning på honom helt, och då är det värt det. Även om det kan bli lite dyrt så är de skit samma så länge han blir bra.

Vi har ju redan konstaterat att han inte är halt någonstans, så då är det här nästa steg. Hans högra baksteg är kortare än vänster och han är sne i höftbenen bakifrån när man kollar, och om jag och Linda ser det så är de ganska illa för ingen av oss har ju ett tränat öga för sånt här.

Så, så ser mina planer ut framöver.. och nu får han stå, avställd häst.. Ska väl försöka ta mig ut till helgen igen och jobba han lite i skritt osv, men det är ju igentligen ingen idé för så länge han ser ut så här i kroppen kommer varken hull eller muskler att sätta sig.

Men någon promenad här och där är iaf. inplanerad :P matte behöver kämpa sig iform, men idag står solen på schemat!!!... Ska krypa ner på en filt och bara njuta lite i bikini!..

Vi hörs sen ska försöka få lite bilder idag också :P känns så torrt utan dom!..

Krampå er och njut av vädret!

Hmm

Skrev två inlägg igår men dom ville inte komma upp... drygt! men men

nu har ja slutat pas nr.1 idag och ska ut och gå me vovven, sen ska ja till stallet och sen hem igen och vila upp mig inför nästa jobb omgång kl 18.00

ringt lite viktiga samtal och tagit ett steg i rätt riktning, bara hovslagaren kvar för dagen att ringa sen kan ja slappna av en stund =)

hörs senare!

Jag gör allt för er!

För mina djur, ja gör allt jag kan för eran skull, just för att erat liv hos mig ska bli så bra det bara kan bli!
Trots att jag kanske inte alltid har dom pengar som behövs i stunden för att köpa div saker som gör er lyckliga så ger jag utav mig själv, och ja kämpar in i det längsta.

Ia, Dusas syster som följde med hit från skåne var sjuk. Vi åkte in till veterinären och fick antibiotika osv, men sen så fick hon flytta till en annan tjej.. det funkade liksom inte riktigt med båda två här hemma.. hon blev lite skygg och  gick gärna undan och de kändes fel. Eftersom Dusan var min sambos favorit av systrarna fick hon bo kvar.

Kalaset kostade tre gånger så mycke som vi gav för kissen ungefär.. haha men det var det värt i slutändan för jag vet att hon mår bra och trivs.

Cessi är min ögonsten, mitt allt och hon är det bästa som finns. Lugnet själv och en fantastisk följeslagare. Hon är min bebis och nu är hon dålig med ögat och de gör ont i mig. Samma sa Peter här förut, "det gör ont i mig att hon har ont" jaa så är det när man har djur dom blir en del av en och om den delen har ont eller lider så lider man själv också.

I morgon ska ja ringa veterinär och höra om det finns något ihopkok jag kan skölja hennes öga med för att få ordning på det här. Hon kan inte ens öppna ögat, är jätte loj och går undan och lägger sig.. Uff.

Ingen vila ingen ro :( men vad ska man göra? Till er mina fyrtassade/hovade änglar matte ska fixa det här!
Matte fixar allt, hon kommer se till att allt blir bra och att ingen av er någonsin kommer lida och ha ont i onödan!..


Nu ska ja börja byta om och sen smyga mig till jobbet *urk*.. inte alls peppad.. Ska pussa om Cessi lite först.. gör ont i mig :(.. lilla snuttan

buuääh nu ligger hon och låter också.. DE SKÄÄÄR I MIG ATT JAG MÅSTE ÅKA IVÄG :(..
Tur att pappa Peter är hemma och ser efter mina små när ja kämpar med brödfödan ...

hej då på er

Grillning på balkongen :D..

Eftersom vi bor längst upp.. HELA 3 trappor haha så grillar vi gärna lite :D
Köpte en engångs grill idag och flintastek :D mumma!..


Peter är grillmästaren :D.. Sitter och gottar sig lite grann!
Vi har en hel del dret på våran lilla balkong men den e mysig!..


men älskling skärp till dig nu det är en bild för bloggen ju.. hahaha!!...
:D söt han är som ställer upp ;)..

Känns trist att behöva dra iväg o jobba ikväll :(.. *bajs*.. men men what to do behöver åka iväg och behandla viggen efter lönen och de krävs att man har pengar till de också :) Så de är med glädje jag sliter!

Cessi har fått någon ögoninfektion stackarn :(.. men ska försöka skölja lite sen på henne..


:D Ha en OTROLIGT mysig kväll allihopa de ska vi!!

Liten ridtur i skogen..

Ställde mig och borstade snuttpojken ordentligt idag, men blev självklart skeptiskt över alla kala områden igen :/..
Nu tappar han dessutom över ögonen också :P han kommer se sjukt roligt ut om de här fortsätter men samtidigt är ja lite orolig eftersom flugorna och myggen är väldigt giftiga och aggresiva nu på försommaren :(..Vill inte att han ska bli uppäten. Hoppas pälsen kommer tillbaka

Sen la ja på sadeln utan att han blinka :D FRAMSTEG, annars brukar han flytta sig. Sen , trixade ihop tränset igen efter promenaden igår, och skippade halsförlängaren.. får vänta me den tills skavet från martingalen försvunnigt så jag inte gör det värre.

Men han tog bettet som ur handen på mig och sänkte huvudet så ja fick i öronen, sen stod vi och myste lite och ja pilla i luggen på honom. (den känslan av lugn och samspel är helt fantastisk.. :) Sen slängde ja på alla skydd runt om.. :P haha Genomtramps skydd, boots och senskydd.. Sen bar det av.

Han stod stilla utanför och väntade på att alla kom med sen knata vi oss upp i skogen. Eftersom jag inte tog halsförlängaren fick jag jobba med händerna istället ;).. Han sökte sig neråt men har ingen styrka att hålla sig där, men gjorde ett bra jobb ändå och vart svettig.

Travade lite men skrittade mest sen gick vi tillbaka.. alldeles lagom, Vill ju som sagt inte påfresta mer än nödvändigt fram tills att jag får honom rätt i kroppen!.. :)

Sen borsta ja och spraya på flug medel sen gick vi till hagen, så fort ja släppte gick han o rulla SOM VANLIGT..
:P synd när han ser så fin ut precis innan jag släpper ut han haha!...


Ja glömde ju kameran såklart idag, stack direkt ja vakna.. =)


Hoppas ni har haft en bra förmiddag :D..

Tänk om det är samma!.. :D

Bara tvungen :D..

Min C-ponny jag hade när jag var liten fick nämligen sådana där kala fläckar lite överallt, vi hade köpt henne från en ridskola där hon vantrivdes och blev folkilsken, de som ägde stallet vi hade henne i var veterinärer så vi frågade dem vad det var för fel med henne, då är det så att en häst som mått såpass dåligt att den blivit psykiskt sjuk tappar pälsen på det sättet när dom har blivit friska igen ^^

Du Gav mig ljus i mörkret :D http://montebloggen.se



Täänk om det är så för Viggen!.. Tänk om han mått himla dåligt innan hos gubben som hade honom och nu går han och blir frisk!.. Hur fantastiskt är inte det isåfall?

Jag vill verkligen göra allt för min häst. Han är värd sin vikt i guld i mina ögon! En vanlig brun travare med svarta ben, men han är något så mycke mer för mig!

Oj hur ska ja lyckas sova nu då? Nu vill jag bara ut till stallet och krama om Viggen och gråta en skvätt i hans tjocka fina man och tala om för honom vad underbar han är och vad han betyder!..

Det tog mig många år mer än jag trodde att det skulle ta innan jag tog steget som hästägare, men nu när jag faktiskt är här så blir jag så glad, det går inte att sätta ord på känslan.

När jag leder honom från hagen och han går och jagar grässtrån efter vägen fylls jag av en sån otrolig värme!..

Vänta du Viggen min! Jag kommer gå genom eld och vatten, jag kommer svettas och gråta men du ska få allt jag kan ge dig för att just ditt liv ska bli fantastiskt!



De blåste en massa ute, och han tigger godis.. mmh ja tror ja skämmer bort godingen ;)Älskar dejj gubben!

Svensk nakenhäst.?

Ja precis som överskriften lyder så har ja upptäckt något oroande.. igen.. (!) Blir inte klok på min fina pålle just nu. Hittade partier som va på väg att bli helt hårlösa :S.. herregud tänkte jag och ringde till min kusin (som för övrigt föddes på en hästrygg haha och har sådär 40 travare).. och beklagade mig och frågade vad det kunde vara.
Hon misstänkte blodmask så nu ska vi få oss en dunderkur på fredag.


Där ser man en liten del, sen har han på framsidan av bakbenen och frambenen och små fläckar lite överallt.. :/
Pälsen liksom trillar av i tussar, INTE OKEJ!

Hoppas att den andra kuren nu då ger resultat.. :) Annars får vi ta oss en tur till herr Dr. Hästspecialist på ATG kliniken i karlstad.. *suck* Förra räkningen har kommit  urk!..



Cessi följde med på promenaden för första gången och Viggen reagera inte på henne alls :)



Vet faktiskt inte varför blixten klicka in här :P men har lyckades han vrida halsförlängaren haha!
Anledningen till att jag har den på sidorna är för han fick ett otrevligt skav efter martingalen :(..

Min häst är en enda stor sårskorpa.. *suck*


Skippade nosgrimman idag eftersom vi bara skulle gå :) va ganska skönt att röra sig själv också haha!..

jaja nu ska ja äta, Peter har gjort potatis sallad Ala Alexandra med kyckling :D Myms!..
Sen blire Vin och trevligt sällskap!..

Ha en fin kväll allesammans!

Idag ska jag...

UT OCH RIDA!.. haha.. solen skiner och ja har fått sova ca 10 timmar ;).. så nu känner jag mig som en ny människa.. va med om lite oroligheter igår när jag städade, försökte ta det som att jag var trött och grejer men jag vet inte riktigt vad som hände. Det small i hela butiken på olika ställen, och gardinerna svajade och en kartong åkte i golvet.... och vid ett tillfälle bytte radion kanal och en alarmklocka på chefens kontor satte igång när ja kom in där.. :(

Tror ni jag var något skrajj? Fick ringa pappa som en liten flicka.. haha

nu vet ja inte om jag bara va trött lr om det faktiskt va någon där (som min papppa säger) haha han är ganska into de här med spöken, andar osv osv.. jag känner mig inte redo att gå in på det spåret faktiskt. :S.. usch

Men idag ska ja släppa alla bekymmer och dra till pållen och gotta mig i solen och en härlig ridtur i skogen :D finns det något bättre?

Kameran SKA med idag :D

Kram på er! och Kul att ni är här och läser Verkligen!..
Är det något ni vill veta om mig eller nån i min lilla familj =) Peter, dusan, cessi eller viktor :D haa bara skriv vettja!



Ett beslut dom kommande 2 veckorna

Eftersom jag jobbar som en dåre i två veckor nu så har jag beslutat att bara ta de lugnt med Viggpojken också.
Jobbar dubbla pass ett på morgonen och sen kl 20 igen på kvällen, och för att underlätta stressfakotorn i mig så kommer jag nog skritta mycke dom dagar jag åker ut för att rida med halsförlängare och bygga rygg muskler.

Sen får han skrota i hagen och äta gräs och bli tjock så det finns något att ta i. Tror inte han kommer lida av det eftersom konditionen inte är helt hundra än heller. Så drar vi igång med lite hårdare pass igen när jag har "semester" och stämplar :)

Självklart kommer jag ju ta ett par travar vändor på sandvägen också för farten och omväxlingens skull, men samtidigt vill jag inte slita på honom för mycke heller eftersom jag är bombsäker på låsningar i korset osv..

Samtidigt får jag leva med lite ridabstinens!!!!!!... jag har det nu också men orken är lika med NOLL, energin är som bortblåst och jag känner mig näst intill småsjuk :(.. Tror vi båda behöver lite vila.

Sen jag fick hem pålle så har det varit en bergodalbana. Kommer han springa? Kommer han trivas? Kommer han bli rättställd? kommer han muskla sig? Komer han gå upp i vikt? Kommer vi kuna rida ut själva? Kommer vi komma överens? osv osv.. Men nu har all oro lagt sig och jag ser ljust på framtiden, Baby steg en fot framför den andra.

Och en kiropraktior och skicklig hovslagare sen jävlar kommer det bli turbokrafter ;)..

Nu ska vi åka ut och mocka och mysa lite, se om ja har ett äpple hemma att ge bort, sen grillning hos svärisarna Sen jobb igen och sist hem och SOOOOOOOVA!..


Ha en mysig dag allihopa! Och har ni tips om bra övningar för en stel travare som bygger muskler BOMBA mig!
hehe

huamejjen...

Jag är så sliten, ville INTE gå upp i morse. Peter gav upp och åkte, typ 20 över 6 ringde han :P (bästa metoden)..
Och chokade mig upp ur sängen typ haha.. så då släpade ja mig runt här, sket i att göra mig iordning (fick höra av personalen att ja såg lite sliten ut).. och slängde upp håret i en boll och gick ut me hunden, som för övrigt tog 15 min på sig för att bajsa bara för att ja va sen.. men de gjorde inget.

Nu ska ja iväg och hämta en kompis, ska försöka hinna med en ridtur.. vet inte om ja är så taggad just idag men han måste ut o röra sig.. =) Ska försöka hänga på magnus och linda på en skritt tur i skogen, ev. inviga halsförlängaren.
Sen blire grillat hos svärisarna och sen ska ja väl iväg o jobba igen..

Blir nog sängen direkt när ja kommer hem igen faktiskt... Ska försöka få me mej kamran idag också =)..
Om vi inte åker till karlstad i morron ska ja försöka få upp peter på viggen ;).. Han måste lära sig ordentligt hur man rider så jag kan pausa nån dag emellan hahahaha!.. :D..

Ha en toppen dag!

tävling :)

http://montebloggen.se/2011/may/tavling-med-fina-priser.html


¤#%&)(/&¤%=) hovslagare >:(

Först sluta ja jobba, drog direkt ett verkastan och fick på mitt nya sommardäck (råkade ut för total punka på långfredan när ja kom ut från jobbet urk, dom skulle ha ringt mig i måndags men GLÖMDE bort mig...?).. Och sen drog jag och tanka bensinmonstret, gav mig iväg hemmåt och bytte om och förde över pengar. Drog till automaten och tog ut, fick åka tillbaka hem och hämta skorna..

Såå äntligen på väg ut till stallet, slog en pling till Linda eftersom jag va tidig och hörde om vi skulle klunka lite kaffe.. MÖTER hovslagaren som genast ringer upp mig och säger:
"Hej Alexandra, du jag har fått ett brådskande samtal och måste åka iväg genast så jag kan inte sko åt dig idag, men på söndag är jag ledig en stund"
- Jaha? (sitter tyst och tänker)
Alex fortsätter "jag ringer dig runt 10-11 på söndag"....
- Okej jaja det får väl gå då.

Lägger på och blir vansinig, men han ringde ju iaf den här gången.. Mitt i vintras satt jag i bilen i någon timme och väntade på att han skulle komma i SNÖSTORM och han svara inte i telefonen.. IDIOT..

Han hade aldrig ringt om vi inte mött varann på vägen mellan årjäng och breviken.. Kom hem till Linda och beklagade mig... Grisolle den där jävla gubben alltså.. Men han får sko Viggen en sista gång om jag inte får tag i nån annan, Sen ska ja fan ha tag i en BRA hovslagare som vet vad klockan är och kan planera!!!!!!

Så inga nya skor på pållen han går fortf. med tunga järnskor och broddhål, vem vet de kanske fryser till is ute igen.. men de är ju löjligt.. jag va så himla peppad på att få rida en sväng och se om det kändes någon skillnad i stegen och förhoppningsvis att han ska sluta springa på sig konstant..

Behöver jag nämna att all lust till allt bara gick och dog?

Nu ska ja krypa ner i soffan med en film.. så det så!...

god morgon :Pklockan e nu 06.29

Inne på min första kopp kaffe, varit ute me Cessi på morgon promenaden.. :) Himla slitsamt hahaha
Snart ska ja iväg till Coop och börja på.. jobbar till 12 idag efter det blir de banken och sen ut till viggen. Va aldrig där igår utan Linda ställde upp som en ängel så ja kunde få städa lite i oredan här hemma. Känns mycke bättre idag :D

Men idag kommer hovslagare Alex och ska sko om gubben nu, hoppas på att få ner honom så kort i tårna som möjligt, men inte säkert eftersom han e så pilformad i fötterna och riktigt trång bak i ballarna..

Ska se om jag ser någon skillnad hull mässigt idag också, och om pälsen har släppt bra, min lilla problem boll.
Men det är ju alltid lite roligt att ha något att jobba med. Tror att vi ska inviga halsförlängaren i veckan också men då blir det nog jag som går brevid eller tömkör faktiskt, så han slipper ha mig uppe på ryggen samtidigt.. =)

jaja kort o gott haha :D.. nu måste ja hinka kaffe sen sticker ja, hörs lite senare!

Kläderna som ja ska sälja =)

Here it goes.. Vill du ha fler grejer fixar vi paket pris, och du står självklart för frakt!..


Bikini överdel 50:- aldrig använd
Front control håller in magen 80C 100:-
Sandaler strl 38 50:- använda två ggr




Grå/brun stickad tröja strl S/M Logg HM 50:-
Marin blå grovstickad tröja med brun knapp använd ca 3/4 ggr 100:-
Svart stickad tröja med luva stora knappar och knyt under brösten Strl M 50:-
Stickad klänning med knyt och lång arm     kort 50:-




Jeans tajta "jeggings" Only 50:-  30/34
Bikbok L (30/34) 50:-
Dr Denim 28/32 med lapparna kvar utsvängda 50:-
Only Med slitningar 29/32 100:- Använda en gång




Svart trekvarts arm tröja från DrDenim Aldrig använd pösig S/M 50:-
Rutig blå tunika med träknappar "linne" och knyt i midjan S/M Aldrig använd 50:-
Rosa Dranella linne med knyt under bysten och små stenar fast sydda runt halsen och längst ner aldrig använt
S/M 150:-
Ros blommigt linne med dragkedja i sidan S/M 50:-




Glansig halternek klänning One Size öppen rygg 100:-
Aldrig använd


Halternek klänning med fint tryck 100:-
Inte från sverige One Size



Svart fodral klänning med lite rolig rygg utan axel remmar
Använd 2 ggr S 100:-



Cool fodral Liksom rynkad i mitten sitter jätte fint men för liten Endast provad en gång
150:- S



Jätte söt axel väska med massa fack på utsidan 150:-


Hoppas det finns nått ni vill ha =)

Det var första omgången.. dyker upp en till om någon månad lr så.. :P haha men de va kanske en 10.ondel av allt ja har, Nicko fick med sig e n hel hög också :)..

ja måste sluta shoppa!

en konstig saknad..

Inatt har ja drömt div knasiheter, som vanligt minns ja inte riktigt hur allt gick men de va nått däck med iaf, kanske pga att ja fick punka på mitt ena däck o kör me vinter däcket på.. börjar bli lite irriterad eftersom ja behöver få det nya så jag kan besiktiga bilen snart :/.. liite sent ute kanske.. nervigt

Men iaf ja satt o glodde runt lite förut, och hiitade bilder från när ja bott lite här o var och börja minnas tillbaka.. Fy fan vilket roligt liv ja levt fram tills nu.. helt sjukt skoj jag har gjort så himla mycke sjuka och roliga och knasiga saker haha :D.. Inte för att det är tråkigt nu men nu ghar man ju stadgat sig.

Minns kopparberg när jag jobba som travhäst tränare, örebro o satt i mammas butik, stockholm med kajsa och utbildade oss till blackjack croupier o dealers.. Oslo me janet, bodde i en garderob och festa jämt =) vandrarhemmet med Carro och kajsa och alla andra galningar..

Och så hemma i karlstad alla vilda äventyr och allt skojj man varit med om.. Det fick jag ett stygn längtan efter i hjärtat.. ja önskar ibland att man kunde gå tillbaka och bli helt crazy för en tid.. kan man de?


Nej det har jag inte tid med som det ser ut nu =).. Har vovven, katten och pållen som ska tas om hand om varje dag och så Peter =) Men ja kan ju iaf luta mig tillbaka och njuta av minnena..


Nu ska ja klä på mig lite kläder och vandra ut me Cessi och njuta av att ja är så jävla präktig och duktig på hela 24 år som inte dricker, inte festar, inte gör något utan sitter hemma i soffan på kvällen och lägger mig tidigt.. hahaha... snart så vaknar nog partydjuret i mig med igen ;) *längtar lite*

tjohooo!.. =)

Släpade med mig Peter till stallet förut, skulle ha fyllt på spån men stora kärran va upptagen och vi tröttna på att stå o glo så gör det i morgon istället.
Knata bort till viggen och pirayan och börja mocka, Peter tog viggens och ja pirayans, hon skitar ner mer än viggpojken ;).. så ja tar den.

Sen åkte vi över till svärisarna och drack kaffe o åt glass och tölade lite.. :) dom är så himla gulliga!

Jag är så glad att jag träffade Peter, hela hans familj känns så rätt och vi kommer jätte bra överens underbart!..

Nu ska ja byta om och dra iväg och jobba, imorgon har ja SOVMORGON!... underbart. Va ju uppe i stallet 6 i morse och gav frukost och  släppte ut eftersom Linda va iväg till helsingborg me sina andra kusar =).. Men de va himla mysigt, sen drog ja o jobba ;P somnade två timmar på soffan när ja väl kom hem vid 12 hahaha... lagom trött sådär.


jaja här kommer nån bild på min underbara älskling <3 som jag ska leva resten av mitt liv med, han ska bara fria först ;)








Min älskade älskade pojkvän!.. :D jag är så himla lycklig som har dig vid min sida och snart firar vi ett år!..
Du är min själsfrände och mitt ljus, att vakna brevid dig är det absolut bästa som finns (trots mitt taskiga morgon humör).. Du är mitt allt! Tack för att du engagerar dig i det jag gör, och för att du finns till.. Och TACK för att du är MIIIIIIN!!!!! <3


Kärlek är så otroligt mäktigt när man hittar rätt! trots våra små tjaffs om div. oviktiga skit saker så finns vi för varann alltid! :)..


Jaja nog me kärleks trams för idag hahaha!..

NU blire att ta en promenix till jobbet.. Ha de super ikväll folket!

Second hand, typ.. bloppis..

Jag ska rensa i mina garderober eftersom jag har massa kläder som ja aldrig använt, kommer att använda och de känns trist att det bara ligger där och blir skrynkligt och aldrig får komma ut och göra någon glad..

Så ja tänkte försöka genom här, blir ju billigare och bättre =)
Så imorgon ska min kompis hjälpa mig och fota och plocka ut och allt som behövs, vi behöver dessutom ta oss till källaren och hämta upp lådorna där.. Min mamma har haft klädbutik med massa dyrka märken, varav jag fått mig en del kläder.. =) MEn som sagt används det inte på 6 mån, kommer man aldrig använda det haha..

Tror dock jag plockat av prislappar osv, men ja ni lär ju se att det är fina kläder =).. Inget hästrelaterat men ändå.
Slänger kanske ut lite skor också som bara ligger och irriterar min pojkvän, och säljer ja några kan jag ju köpa några nya hihi :D..


Hoppas ni kollar in o hittar något!


ha en fin dag!!

jahaja.. Bin Laden är död igen

Hur många var dom där Bin Laden igentligen?.. Vad är det för fel på folk, nu har han gått o dött igen för typ 3.dje gången.. snälla ni iaf. jag tror inte på skiten kan ja säga.. Därför att han dog 2001 och han dog i nån explosition.

Så nu är de bra, USA tror att dom kan leka me allas huvuden hela tiden, men seriöst vissa utav oss har en egen vilja och tanke.. :P till skillnad från jenkarna som inte klarar av att gå sin egna väg typ.

Jag funderade lite på vägen hem från örebro häromdagen, funderade och diskuterade med Pappa och Peter, och då fick ja en sån där snilleblixt. Vi nordbor var dom segaste att omvända till kristendomen utav alla folk slag, dessutom tog vi och stack ifrån kristendomen jäkla fort också, Visst är kyrkan bra för svaga och ensamma människor, en gemenskap. Men vi som har gemenskap behöver inte tro på en religion som bara ställer till.

Går vi tillbaka till att vara ariska naturmänniskor och leva av våran jord, bruka den och använda våra händer, fötter och djur att ordna med allting så skulle vi kanske hitta tillbaka till våra rötter. Men det är ju bara dröm just nu, för vi har blivit så morderna och lata så de går väl inte.

Jag skulle vilja vara självförsörjande av jorden. Men det är nog väldigt tufft, men det skulle va häftigt.. Stänga ner bankkontot och bara klara sig själv, ingen som kan spionera på en vart man handlar, vad man gör, vart man är..

Liiite creeepy..


Jaja, många skumma tankar haha :D.. Men nu ska ja skumma mig iväg!
ha de gott :D

God morgon...

så här känner jag mig nu...

Ska slääpa ut min lilla vovve som inte är det minsta morgon pigg sen byta om och hoppa in i bilen och bege mig till Coop för 5 timmars städ.. =) Längtar inte till kvälls städet ikväll eftersom jag inte har den blekaste aning om hur man rengör grillen :/.. vilket kommer ställa till bekymmer.. yey..

men sen efter coop ska ja iaf ut o rida, om ja har energi för de =) pluttpållen behöver röra på benen och få upp flåset betydligt mycke mer än igår, men de va mer jogging för att han inte ska bli stel när han stått i 2 dagar och ätit..


jaja ses senare =) ha de gott i solen

Trist.. :/

Candy hade 3.dje spår och såg jätte fin ut, förutom att hon knöla me käket =)..
Men vart instängd och så kom dom inte ut, och hamna näst sist :(.. Trist.. himla trist.
Men de är ju så, de går inte alltid vägen..



Bilden har ingen anknytning till dagens lopp =).. Utan en random bild från google..

Nu ska ja dricka kaffe på balkongen och sen ska ja iväg och jobba ett pass.. =)

ha de mysigt!

Häärliga söndag!!

Sovmorgonen gick fantastiskt bra ;).. Vaknade halv 12 och studsade direkt till kaffebryggaren.. Sen knata jag ut på balkongen och satte mig och försökte få liv i hjärnan... tog allt sin stund innan kroppen följde med..

Peter stekte ägg till frukost och sen begav vi oss till Linda och magnus, Lämnade en nalle jag köpt till Thelma i födelsedags present :).. Lika stor som henne nästan haha!.. :D men ja kände mig skit dum som inte hade något åt henne när hon fyllde år, sötnosen!..


Sen ställde jag mig och borsta på Candy som startar idag och gjorde henne fin inför banan medans min underbara pojkvän gick iväg och mockade åt viggen ;).. Sen tog jag mig en ridtur på älskade hästen..

Nicko skulle ju ha ridit idag men nu har han stått i två dagar så det kändes bäst att ta ut han själv eftersom man aldrig vet hur pigga dom blir av vilan, visseligen var han super lugn och härlig som vanligt :D.. Jag blir så himla glad av att vara i stallet.. liksom spritter i benen på mig och kittlar i magen när ja står o borstar min fina pålle.

Pluset i kanten är ju att min fina pojkvän faktiskt engagerar sig och tycker om hästen :D trots att innan vi blev ihop har han aldrig brytt sig ens <3


Full fart :P.. Han va liite pigg första vändorna men det gick snabbt över.. och ja ska BANTA!!
Han ger själ till sitt smeknamn. Viggen (åsk viggen) Vi flyger på de här fotot


Han har en sjujäkla bak aktion :D (och ja me tydligen hahaha)


Och så fick ja ner honom i jogg, vilket va tänkt att jag skulle ha i från början =)..
Han e ståtlig min fina pojke, och nu ser ja att han e ganska stor :P..  ja menar jag är 169 lång men mina hälar slutar precis vid bröstkorgen ;).. ( nu har ju jag väldigt korta läder då, eftersom jag vill kunna stå stadigt när vi sättar fart men äändåå :D..)

Han är dock en olyckfågel, för när vi kom in idag hittade ja ett sår på knät.. jag hoppas att det var en engångs företeelse så jag slipper slänga på knäkappor också :/ Jag har ju redan hela selkammaren på han ut nu ungefär..

Neopren skydden bak funkar SUPER braaaaa!!.. =)

jaja nej nu måste vi få i oss lite mat här och så ska ja knata iväg till banan och ja hejja lite :D..

Ha de gott allihopa!!

RSS 2.0