fint väder igen =P

Det verkar går lite varannan dag det här vädret, tur att ja har valt rätt då :)..
Idag ska ja ut och träna bubben, men först ska ja på möte med min arbetsplatschef lr vad man ska kalla henne =)..
Få schema osv, kommer nog bli rätt tufft nu här i sommar men det är bara rooooligt!!...

nej nu får ja lägga på ett kol, hunden ska ja ut också!..

Cha cha

träning.. komma i form !!


Peter ska hjälpa mig med sit ups och armhävningarna sen


kört ett pass idag!! snart ska ja dra igång pass nummero dos! :D gött att va igååång igen! de är jävligt hårt, ursäkte språket men det är det, jag har sinnesjuk träningsverk i hela kroppen men de behövs också! Då vet jag att jag gjort något vettigt åtminstone :) dessutom ska ja hitta formen igen snart, nu börjar de kännas hemskt drygt allting!.. 


sen finns det absolut ingenting bättre än efter träningen när man duschat glider runt i morgonrock och tofflor insmord i någon god lotion och bara får mysa runt!..!!! :D..




Så nu ska ja påbörja sista etappen idag :D.. Vi ses i morgon

Cha cha!

mulet med stor chans till regn/snö



så idag ska jag inte rida :) jag har precis kört ett träningspass på 35 min, äter lite keso med bär och frukt och dricker citron vatten.. snart ska ja ut till stallet och mocka osv och ta en lång promis med cessi =)
Känns ju hundra gånger roligare än att sitta hemma och glo!..

Dom började fixa med golv osv här kl 7 i morse.. Tack!! det värmer mitt lilla trötta hjärta!
Att ni tänker på oss som bor i det här huset!..

men nu ska ja ta och göra lite kaaaffe! sen ska ja åka till hesten!..

Cha cha

solen skiner!..

Underbara sol!
Inte ett moln på himelen idag!


så nu ska ja ut och rida lite, ska försöka att ta mig från stallet och ut utan hjälp :P han brukar ha så himla bråttom men det är ju en tränings sak och ja vill verkligen ut idag!.. :D Tänkte ta mig en tur ute i skogen och undersöka div vägar osv... får se hur långt vi kommer men de känns roligt iaf!


ska försöka fota lite från ryggen om ja får tillfälle .. :D
Hörs senare nu ska ja ut me vovven först så ja kan lämna henne hemma, känns så himla taskigt att låta hene sitta i bilen så länge!.. =)


Cha cha

min utrustning


Mitt Chetak träns, fast jag har ett finntack pannband som peter köpt. Delta till pessoat för att inte va för skarp i handen men ändå ha kontroll.

Det här tränset köpte jag för 3 år sedan till Conrad, sen har min kusin haft det som tävlingshuvudlag till Mentor ås när han har startat, och nu är det viktors. Tycker väldigt mycke om det!..


Jag rider i eurostar ridbrallor svarta som har sett bättre dagar men ska väl försöka hitta mig några nya snart =), ett par graninge stövlar och en vanlig svart sammetshjälm.

Eftersom vi bara lullar i skogen känns det himla onödigt att ha svin dyr utrustning till oss.  Eftersom Viggen har en bula på vänster bak så kan ja inte ha några hårda skydd utan har paddar och lindor bak. När vi rider fortare så har han knäkappor. Dessutom "dövar" jag honom med ryck tussar som jag klippt av snöret på. Tungbandet har jag faktiskt skippat senaste tiden eftersom han inte joxar något alls med tungan.

Nu är han inte har varit käkad på ett tag så börjar han söka sig neråt med huvudet vilket känns toppen men ja har lite funderingar på att skaffa mig en halsförlängare när vi är ute och går.




Vinden busar upp djuren :P piraya först och viktor kommer efter =)


Cha cha!

Mmm sovmorgon!

Sov ikapp lite idag, somnade vid 12 igår och vaknade för någon timme sen av att peter ringde och klagade över att han va bakis.

Nu ska ja göra mig iordning och åka ut till Viktor försöka komma ut på en liten tur med honom i solen så han får röra sig lite.. jga måste ju ha någon i stallet som kan släppa oss för att kunna gå ut ch rida, töligt värre men vi jobbar på det!.. Så om två-tre veckor kommer han kunna stå still när ja ska sitta upp och så kan vi ge oss iväg själva =)

men nu måste ja bege mig iväg.. mycke som ska hinnas med idag!


Cha cha

Viggen och piraya :)..

nu har ja varit ute i stallet, tog med mig tränset hem för lite vård.. fortf. för kallt för att sitta på stallbacken och putsa utrustning.. ska väl försöka få med sadeln hem imorgon och greja med den också, lr iaf gjorden för den såg lite utsliten ut av vintern.. =)


Viggen i hagen, men snön är borta nu och bilden tog för en vecka sen =)


så här ser det ut nu :D Och när solen är framme slipper han täcken... :D fina chillen


Viggens kompis piraya är lite småkär i Cessi :P


pyss pyss..


Hallå matte va sysslar du med här inne?


Nej nu ska ja göra lite nacho gratäng till mig o flickorna :D

Cha cha!

Nu fick jag besked..

Jag måste byta bett, kollade på det idag och hittade mig ett Jaktkandar bett, ser bra ut =) så det blir väl ett sånt också, tur att min fina kärlek orkar med mig haha!..
Rider på pessoa nu, tycker igentligen inte om det, men nordsvensken ja red innan behövde ett skarpt bett så att ja fick lite kontroll på läget ibland.. kunde väl ha valt ett annat till honom också när ja tänker efter.. och ja har hemskt dåligt samvete över att ja stoppa de fanskapaet i min på han!..

Det där funderar jag på.

Tror att de kan vara ett bett för oss två. =)


Fick en förfrågan om jag ska tävla honom i trav, jag vet faktiskt inte som det ser ut just nu.. ingen aning :/..
Det beror helt och hållet på honom, om han kommer kännas i form lägga på sig lite, och få lite muskler.. om de känns som att han kommer kunna springa eller om han inte vill alls.
Men babysteg.. först ska ja få ordning på föttera och benställningen, så ska musklerna stärkas och byggas i rygg, rumpa och bogar.. Ska gå igenom honom med massage, stretcha ordentligt och massa annat =)

Kanske vi startar honom, kanske inte =) han är bara 6 år än så länge så vi har ett tag på oss att bestämma ;)..


cha cha

Fann ett... men väldigt dyrt.


Eurostar Superior ink frakt 753:- och bara för att de va lite i dyraste laget får ja väl bli utan ridbyxor.. :(..
men men, ja tar det väl som så då.. =) för nu fann ja ett ETT av tusen olika som ja faktiskt verkligen vill ha!

NU går ja och lägger mig!.. cha cha

Tålamod.....

Tydligen krävs det mängder utav sånt för att få ordning på div. grejer med koder osv.. Nu ser inte bloggen ut som den SKA göra men ja testa och försöker få ordning på vad som är vad.. haha!..

Bra jobbat alexandra..

Pappa och lillasyster var här idag, vi åkte ut och tittade till Viggen.. :) han e lika charmig som vanligt som tur är, pappa blev betagen av honom "den där kommer springa in pengar åt dig".. Inte illa för att ha blivit räddad i sista sekund ;).. knappast, men vi är åtminstone rätt för varann..

Ska bli lite spännande att komma igång på riktigt med träning osv, se vad han kan förvandlas till fina pojken.

Imorgon blir ja ensam :(

Jaa peter ska till karlstad med sin familj och fira lite födelsedags grejs osv.. och ja får inte följa med *buhu* ;) nej då jag ska laga mig nacho gratäng med creme fraishe med massa vitlök i och gotta mig framför tv.n.. Jannike fråga om ja skulle me ut i morgon "inte kan du sitta där hemma alldeles ensam".. mm Jo faktiskt, de e väldans skönt att bara vara :P lär va måttligt trött också runt kl 21.00 eftersom ja ska jobba 07.00- 10.00 =) bara 3 timmar sen har JAG heeeelg! *lovely*..

Men hur svårt ska det vara att hitta ett passande schabrak?

Jag måste ju vara världens mest kräsna känner jag just nu, men ja vill honom bara det bästa!..

jaja nej skit samma nu blire sängen, annars kommer ja va lika vilsen imorgon som jag var idag :P..

cha cha

käre gärd...


Viggen och jag på premiärturen för två veckor sen :)



i morgon är de sista dagen för den här veckan som ja städar coop..
Så på söndag ska ja sova hela dagen om jag vill!.. Lr iaf vakna när ja vaknar och stänga av alla alarm..

ja är så himla trött.. de är inte ens roligt, men ja slutar 11 idag och så kommer pappa och lillasyster på besök, dom ville träffa viggen lite :)

Pratade med en gamal barndoms kompis igår som har en islänning på sådär 18 år eller något, han e väldans söt då men väldans gammal... och efter vi pratat en stund så insåg jag vilket jobb ja har framför mig för att få ordning på viggen. Han har ju noll muskelatur eller hull... *jippie* Men med baby steg kommer han bli en fin och bra häst!..

jag vet inte men ja kan inte riktigt greppa tanken på att han är min :P de är lite svårt ibland ja menar drömmen har funnits där sen ja var 4 år om en egen pålle att gosa med, och nu står han där borta i blomskog och väntar på mig haha!.. Visst har ja haft hand om hästar men de har ju inte varit min... =)

jaja nej nu får ja faktiskt ta och göra mig iordning och dra och jobba lite, 4 timmar idag! 3 i morgon sen helg!
Yeeey..


Ha en fin förmiddag !

Idag va det en mysig dag!

De blåste en massa ute, och han tigger godis.. mmh ja tror ja skämmer bort godingen ;)

jo ja ser en smula besvärad ut där :D men de är sånt som händer.. Nickolina va me ut igår när hovslagaren kom och fotade gullungen lite, och lyckades få med mig också haha..

nu sitter ja på jakt efter ett bra schabrak till min hoppsadel som ja rider i. Vill ha ett tjockt som dämpar lite också..
Men det är ju inte det lättaste :).. Peter köpte ju ett gulligt litet pannband till Viggen idag .. men det räcker liksom inte ;) utan nu ska ja få ridbyxor (mina faller i sönder) och schabrak :D..

Tror att det får bli ett marint, eftersom hans lindor e blå.. än så länge, kanske ska köpa ett grått iställe för de är ju snart färgen på allting ändå.

Såg också att det kommer vara en auktion i örebro om en vecka där dom ska ropa ut en massa hästprylar och div annat typ hemmabio system och shit.. ;) man kanske skulle passa på att dra dit och fynda lite .. :D

Längtar till lördag! Så himla mycke, ja vill ut och ridaa!..

Men han såg hel o fräsch ut i hagen idag.. :)..

Igår fick vi veta att Torped (min kusins dotters ena ponny travare) dött i hagen, antagligen halkat och brytit nacken, inte nog med det fick dom slakta en i fredags, och en grann ponny drog ut på vägen och blev ihjälkörd :(.. Fy fan! Att förlora ett djur är ju inge vidare, ännu värre med 3 stycken på loppet av 2 veckor :(..
Känner med er!

Nee om man skulle ta och slå till på ett pessoa schabrak, de är ju bubben som betalar ;)..
Här kommer iaf dom jag funderar på!..

Equiline octagon shock absorber 625:-


Pessoa 495:-

Lami Cell
Lami-Cell 399:-


Märke "?"  369:-

Mhh vill ha alla ju!


Ha de så gott hörs i morron

Woho.. lr?

min kära sambo köpte ett nytt pannband till Viggen idag, svart o tråkigt.. tydligen ska inte en kille ha bling bling i pannan på ridtur i skogen? :P ska ta bild på det senare o lägga upp.. Dessutom tänkte ja sälja min allround sadel en kingston 17" har ja för mig kan lägga upp bild på den me sen.. Vi va ute hos hästarna när ja sluta jobba.. Viggen e sån kelsjuk grisonge men söt e han..

Nästa vecka ska vi påbörja expedition bak klättring :D.. ska bli super roligt måste bara få ett bra kort på hur han ser ut nu så ja kan jämföra en gång i månaden och se om de sker något eller inte :D ska åka ut i kväll och gå igenom maten igen och se så att han får rätt mängd :)..

men nu ska ja sova lite.. ja faktiskt för ja e så himla trött o de är min tur att laga mat i kväll.. :P så ja ska skaffa mig lite krafter till de! :D

bye

Så himla shopping sugen..

Suttit och kollat på tjocka schabrak i flera dagar.. och hjälmar och chaps, de är ju snart dags att förnya garderoben, ska bli så himla skönt att få hem lite nytt härligt att klättra i och ge sig ut med..

Hovslagaren kom idag, han skakade på huvudet och undrade vad förra ägaren sysslat med, eftersom Viggen var så lång i tårna stod han helt fel, han stod väldigt mycke under sig och jag vet att han har haft spänningar i bäckenbenet.. Stackars älsklingen min..men nu är del ett avklarat Han blev av med säkert 2 cm tå och fick på sig ett par järnskor med brodd, eftersom de fortf. är is ute i hagen... =) om 6. veckor ska han skos igen, men då med sommarskor.. jag har arbete framför mig må ja säga..

KIdag när ja stod och tittade på honom insåg jag va dåligt musklad han igentligen är, så nu får han lusern tillsammans med "winner" pellets.. Hoppas han går upp lite, ska köpa hem hippo alfa också som han ska få istället för winnern men de tar ja lite längre fram nu. Han ska gå i hagen nu i 3 dagar och känna in dom nya vinklarna i kroppen, men nu står han iaf bättre =).. Ska ut och fota lite i morron med hjälp av min pojkvän.

Hittat mig en relativt brant backe som vi ska klättra lite i när ja får hoppa upp i sadeln igen, och ge mig ut på 2 timmars skritt turer i skogen, så han får börja jobba ordentligt och få upp musklerna. Men vi ska nog få ordning på hjärtat mitt.

Nej nu blir de sängen upp o jobba 07.00 i morgon bara 3 arbetsdagar kvar för mig nu :P sen ere helg!..

Natti

Haallåå där ute i vår sverige..

Nu jävlarannama har en annan också fått bloggfeber efter att ha suttit ett antal dagar och läst andras.

Idag tog jag mig en härlig soltur på Viggen genom blomskog, ensam för första gången sen han kom till oss. Gick så himla bra en riktigt stabil herre detta, och imorgon efter att hovslagarn varit där och filat ner dom där långa tårna på han kommer han nog få mer fart under vingarna..

Viktor "viggen" tö.
e. Turbo thrust

6 årig varmblodsvalack och mitt hjärta.

Jag och min sambo åkte och hämtade pålle för snart tre veckor sen men det höll på att sluta i katastrof.
När vi lastat av honom och lindat av lindor och slängt på honom det "nya" täcket så släppte vi ihop honom och "piraya", men piraya lyckades få in en klockren träff uppe på frambenet och brodden punkterade ett blodkärl så de sprutade som en fontän. De absolut läskigaste ja varit med om. Här kommer vi med snälla viggen och hans välkomst present är veterinär på plats och två stygn.. nu som tur är så har han läkt bra och vi är igång. I söndags tog vi en tur tillsammans me piraya och idag körde vi premiären på att rida ensam.. haha vad va jag nervös över?  han lulla på som en trög ridskole ponny trots sina 164 cm i mkh, och hans förra ägare pladdra på om hans "nerver".. =)

Nej nu får det va slut för idag!.. :D
GdNight

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0