Jiikeys!..

Helt sjukt va fort dagarna går för tillfället, insåg precis att jag skrev för 4 dagar sen sist :S.. ojsan hoppsan!
Va lite stressigt i helgen så ja hann inte med några bilder och jag slutar ju runt 4-5 på e.m så det är ingen ide att plocka med sig skit kameran ut ens .. ska pröva till helgen igen ;)
Han har fått lite buk som sagt, skulle igentligen varit träning idag för oss men jag sluta 10 över 5 och sen handla osv osv plus insläpp av hela högen där uppe det blev liksom inge vettigt gjort..

Fick på rumpvärmaren haha så långt kom jag iaf :) Ska väl byta tyglar också snart tänkte ja.. lyckades få med mig ett par smala fina gummiväv med stoppar så nu kan mina stegtyglar få lite välförtjänt semester tills vi ska ut på snabbjobb :D..

Har ett jakt kandar som jag skulle vilja prova nån gång på herren också men de blir aldrig AV! blir tokig haha

Måste hinna med städ, tvätt och massa sånt under veckan nu också huuujamejjen ja känner mig redan död ;)
Imorgon ska jag iaf ta mig ut i mörkret med reflexer och sucki sucki pannlampa .. blir väl en skrittans tur backe upp och backe ner i mörkret.. :P
Det sköna med det är att ja slipper linda ben och krångla.. :D..

Ska prova nya vintertäcket också :D 400g med halvhals i nån brun färg :P fantasilös jag vet men ja orkar inte hålla på och gå efter färg.. priset va dessutom helt rätt för min plånbok just nu! (förslåt min familj om ni förväntar er julklappar då blir ni dragna vid näsan!!;).

Jag vet inte om ni har nån aning om att vi fått oss ett akvarium... de tråkigaste som finns men ack så fint är riktigt förtjust i det som tur är så är det peters underhållning jag har nog med kattlådan, bajsupp plockning efter hunden och häst skit skottning!.. :D hahaha... mitt liv kretsar runt att plocka upp bajs efter mina djur! omg det lät tragiskt!


Nej nu ska jag laga middag! Köttfärs gratäng Muuuums!

Kramiiis 

Nu är det mörkt ute..

Ifall någon har lyckats missa att kl 15.00 blir de genast natten.. himla trist iaf som hästmänniska med ett 7-16 jobb och sveriges sämsta pannlampa.. lite över entusiastisk till reflexer har ja gått o blivit också haha!..

Jag ska iavrtfall försöka klara av disken och tvätten innan Peter kommer hem och ja kan sticka iväg på div annat
Idag är det foder inhandlning på listan Groov 125 och vetekli.. sen ska ja rally köra till stallet och skotta bajs!
Massera och smörja karleder och ben sen blir de natten, vi hade ett ganska tungt pass igår igentligen så idag blir de bara lite kärlek och mys i lugnet.. om ja inte ångrar mig och drar ut en sväng ändå! :)

Längtar till lördag morgon när det är ljus ute och ja kan rida lite markarbete med honom, vi har ju ingen upplyst plats att skrutta runt på så det blir mest ut i skogen i skritt och lunka backe upp och backe ner.. Visst är det jätte bra för hästen men förjäkla långtråkigt i längden när man inte kan göra något annat.. 

Jag har hittat mig en pannlampa som ja ska försöka köpa mig beror på hur saftig lönen är nu när det ska ut pengar på kattförsäkring, bilen, stallhyra X5 typ.. skor, vintertäcke osv osv!.. Och ja som va helt inställd på att "den här månaden har jag ju inget som ska betalas utöver det vanliga" Tjii fick ja! :P

tur att gubben min tjänar mer än mig så ja kan norpa lite utav honom när det tryter på kontot!!.. 

Jag ska pröva mig på att ta lite nya bilder på viktor till helgen känns lkite som om det är dags för det :)
Har väl inte hänt mer än att han fått lite mage kanske men det är ju alltid något.

MEn nu ska ja smyga mig iväg i skymundan och brottas med monstrena i diskhon *suck* sen ska ja i och slita i tvättmaskinen Uhh va det är tråkigt att vara "vuxen"... :P det va allt bättre förr när kläderna vek in sig själva medans man va ute och tallriken diska sig själv när man ställt den på diskbänken!.. 

GÖR bara GÖÖÖR tänk inte! 

Bye!

 

Bockar av Bocka!

Idag fick ja för första gången ett litet bocksprång med TurboViktorn! ;).. Och en liten galopp dessutom *,mihihi*
Så nu är jag nöjd, och jag hann med stallet innan kl 18 idag helt otroligt! :D

Red först en sväng i "hagen" våran "ridbana" men han va INTE inställd på tråkiga halter eller att försöka böja sig i hörnen, så jag gav upp och stack ut i skogen i stället, tog två vändor på skogsbilsvägen varav en i galopp :D:D:D *lycklig matte*

Sen masserade ja hela ryggen och han stod o gäspa och tugga nöjt, sen körde ja på och vborsta min fluffiga häst några vändor, kliade lite i pannan och mysade, gick igenom och kände i alla benen, smörjde in karleder i olja och pyssla reent sådär som man gör på kvällen :)

Kokade upp vatten och dolade, sen knata vi bort till stallet och så tog ja in lillfröken och gav kvällsmaten och klappade surgubben på rumpan och skynda mig ut innan han orka få in en träff på mig ;)..

Nu sitter ja hemma super nöjd med att ha hunnit med allting och nu kan ta kvällen! :D

Att faktiskt inse saker.

Jag ska börja försöka bli mer GÖR- tänk inte!
för jag spelar in filmer innan något ens hunnit inträffa och det är ju bajs rent ut sakt, men jag är väl mer lagt åt "hjälp" hållet än andra ;)..
Här hemma har ja applicerat det fint med att starta tvättmaskinen när jag kommer hem, bädda sängen och pyssla med lite annat DIREKT innan ja hamnar i soffan!
Nu ska jag bara få med mig det utanför dörren också ;)..

Idag blir det ingen ridtur i mörkret, utan jag ska skotta bajs sen fylla på spån och massera och smörja ben sen blir det att natta hela gården och åka till en vänninan på kaffe och skvaller :)

Jag känner längtan efter snö! Jag vill ut och snö pulsa med viktor och träna mer på bärigheten och avslutningsvis vill jag få honom att galoppera lite mer.

Mycke har hänt sen olyckan! damdam daaaam "den hemska dagen i diket" haha.. Mitt tänk har gått från "snart så snart så" till "mja möjligtvis om vi är redo".. Nu jobbar jag mycke på att sitta och unghäst rida i skogen så han får jobba i lång låg form och se vart han sätter fötterna, markarbete har viu lyckats få in på schemat och som sagt ridit en lektion för en tjej i stallet mest för skojs skull men också för att det är svårt för en annan och få ordning på allting när man sitter uppepå!

Jag är så tacksam för all hjälp jag får och jag lär mig mycke hela tiden :) Jag känner inga konstigheter med att be om hjälp alls, jag menar allt jag gör är ju för Viktors skull och jag vill att han ska hja de så bra som möjligt.

Sen är det himla skoj och göra lite allt möjligt, har tillochmed tänkt mig att ge mig på lite hoppning nån gång :P Trots min rädsla för små stockar i skogen som dom faktiskt kan kliva över i nån slagt släng trav ;)..


Det är så roligt att ha häst! Det är min hobby och en stor del av mitt liv. Det har tagit lååång tid att lära känna herren och vi håller fortfarande på men de går frammåt :)
Vi fungerar riktigt bra ihop och nu tvekar jag aldrig på något! :)

Det är en växande process och jag är stolt och lycklig som får ta del utav det här!


På lördag ska jag till karlstad och inhandla ett stycke vintertäcke ;).. Wiee äntligen :D haha och ev. vintervantar och annat "nödvändigt"
Sen ville min älskade Sambo ge sig upp i sadeln igen nu ;).. Senast va väl i mars några veckor efter att viktor kom :D så det ska bli spännande hih!

Kram på er!

Tiihii!

Det blev visst ingen super uppdatering, men för att ha något att skylla på så har ja inte varit iform phsykiskt för något alls som har haft med dator eller tv att göra senaste tiden.
Går runt med en oro i magen och får snart ett sammanbrott men det finns bot! Och bota mig ska ja göra SNART!

Med viktor går det frammåt igen! I lördags red ja lektion för paulina som har några pållar i stallet, vi gick lite på "fyrkant" och böjde i hörnen och tillslut satte vi nästan en hel bakdelsvändning.

Söndagen erbjöd en fartfylld tur i skogen och jäällar va det gick undan :D 3 lagom övertaggade tottos på språng!..
Riktigt skoj men nu har ja en viss träningsverk i armarna. Uppsittningen i söndags va nog årets fulaste upphävning piiiinsaaaaammt!!! ;) Tur att han e snäll ponken så han står still medans matte försöker kravla sig upp :P

Han har fått sig en liten gräsbula haha så gått från smal till tjock!..

Men det är gott de det är han värd mina fina totto. Han är brodd skodd (ta mig fan så blev det milt igen dagen efter) Och tvärtåad fram, vilket funkar sjukt fint av det lilla ja hunnit prova :D
Omvända bak fortf, fast med brodd i nu då.. :)
Han fick massage i söndags så han stod och gääspa och tugga! Matte nöjd hon gjorde ett fint jobb mned hela ryggen! :)

Såren på benen har nästan lä'kt helt, han fick gå en omgång på antibiotika och stå med jodopax omlägg i en vecka och det verkade ha gjort susen, nu Ice Gelar jag honom varje kväll för att hålla benen kalla och fina :)

Nu kanske man vågar ta sikte på istrav igen ;)..


Men nu ska ja dra ut till just viktorn och härja runt i mörkret och koppla bort resten av livet en stund!.. :)

Najti!

imorgon ska jag uppdatera röven av mig..

men för tillfället har jag ingen dator, energin för att sitta framför en dator eller fått ordning på tankar till ett inlägg värt att läsa!
Med andra ord ingen lust, ork eller vilja att blogga!..

Viktor går de sisådär med jämt för tillfället, kotan läker inte helt och han är tjock i benen...
men men om han blir helt återställd får den som lever ta del av :D..

Nu drar ja igen, ville bara lämna ett levnads tecken om nån faktiskt skulle klicka sig in!

RSS 2.0