ungefär som ja känner mig just nu



TRÖÖÖÖÖTT!!!...

Varit uppe sen 6 i morse, så nu börjar energin tryta.. känner mig totalt orkelös så ska väl krypa ner under täcket och ropa in john blund..

Vill ha liite energi till imorgon så jag orkar med sovmorgon, ut och träna pålle och fixa med grejerna vi fick med hem.. =)

Ett fönster med glas i fiint!!.. ska måla det i svart och sen sätta upp över sängen med foton i tänkte jag, och en spinnrock som jag ska ha hjulet av till balkongen, bord till balkongen :D.. << riktigt super bra eftersom vi inte har något, lite vaser, en fotölj... tvälings sele till Cessi med sele till mig själv och gummi lina, halsband, osv.. hmm.. 

jaja får se om ja orkar me en bild lr något längre fram när grejerna tar form och kommer upp lite här och var =)

NU intar jag ryggläge i sängen UNDERBART!

Sov gott och "glad valborg" lr nått ;)..

dåså.. så åker vi iväg på äventyr i hetan!

Ska försöka få tag i ett släp och bege oss mot örebro och hämta upp lite grejer som ja fått av mormor en gång i tiden.. sen åker vi tillbaka hem..

ska försöka stanna till hos Brorsan i k-hamn också på fika :D länge sen ja såg han nu


Något sådant kanske?.. :P hahaha


jaja ha de så gott i solen så hörs vi väl sen!..


//Alex

Utsläppet i sommarhagen gick relativt bra


Utsläppet.. =) Linda och Larossi


Viggen och Larossi utsläppet.. =) Snart vid hagen!


Det går undan här..

Behöver ja nämna att ja studsa ut ur hagen strax efter det här fotot?



Fina pållar i farten

Strax efter den här bilden tog dom sig en repa till fårhagen och klippte tråden där, Larossi gjorde en kullerbytta och Älgen tog sig över men lyckades ändå få med sig tråden :P Kreatur .. ibland e dom bra dumma.


Utsläpp i sommarhagen Andra försöket...



Och de gick mycke bättre ;)..
Sen gick dom lugnt och beta gräs och blev smått skrämda av bilarna men höll sig i SIN hage.. :)..

Nu ska ja inte till stallet förens på söndag, men de är gott med en liten kort paus också så jag hinner sakna hästen lite...

Jo.. en vägg lyckades rasa lite också när dom flytta gödselstacken.. ;).. Tur att vi snart ska flytta!.. och att stallet va helt åtminstone :D haha

nej Ha de gott i solen.. Cha cha

Atg kliniken och div. annat


Flying Rossi blir böjd och fick benen genomkollade, Behandlad i vänster fram knä.

Viggen finns det ingen bild på men han fick samma genom gång men på honom fanns det ingenting =).. Som tur är, men problemet kvarstår, han lägger fortf. svansen åt sidan och det blir snart en tur til någon kotknackare som kan lägga rätt honom, för nu känns det mest som om han är låst i ryggen/korset.. =)..

Idag skrev jag över honom på Linda, men bara pga tävling och körning på bana. Men vi har också kontrakt på vad som gäller igentligen :)

Min älskade lilla pålle <3 Hur det än går i tävlingslivet så kommer jag aldrig sälja honom till någon annan.. =)..

Fina Chillen!..

Nu har han andra skydd bak(neopren pga överbenet), eftersom han lyckades springa på sig precis under lindorna, och sen senskydd fram eftersom han springer på sig där också.. Dessutom rider jag med vanligt tränsbett och det funkar toppen bra!.. =)

Varit ute ett par gånger själv med honom nu också, haft pisken med också och nu går han frammåt, verkar som om det har lossnat och han travar när jag smackar =).. Dröjer väl inte allt för länge innan vi ska in och köra första banjobbet med honom också :D..


Nu äter han dessutom hippo alfa grow, hoppas på att han sätter lite hull, han gillar maten iaf vilket är toppen, ska väl byta till något mer energirikt när han börjar se ut som jag vill, och imorgon ska han avmaskas =)..

På söndag ska ev. Nickolina få rida ett par vändor i sällskap av Magnus och Linda och själv ska jag nog passa på att fota lite när dom är ute och härjar :D..

Livet är underbart!

Nej nu ska ja återgå till tv.n



Ha det gott! /Alex

oh my goth

Top modell är så himla pinsamt.. well well ska strax dra iväg och jobba.. stått o fixat me håret i säkert en timma och haft roligt.. så sjukt nöjd med min frisyr nu :D..

Cha cha

Sådär ja!

Som sagt igår åkte vi till karlstad och ATG kliniken med Viggen och flying, Flying fick behandling i vänster fram knä men viggen va frisk som en nötkärna :D WOHO!..
ska ta mig ut idag och härja me Chillen lite :P.. fick ju aldrig komma ut och rida i det fina vädret igår..

men nu nåste ja diska och grejer så ja kommer iväg.. Cessi har också sovit hos svärföräldrarna inatt :P dom ville inte att ja skulle hämta henne när vi kom hem haha :D SÖTA!..


Cha cha

Uppehåll idag..

ska till ATG kliniken idag med Viggen och flying.. är faktiskt nervös.. :/

Hörs ikväll om uppdate

hästdag

idag var vi ute och skrittade en sväng i skogen med Flying(Magnus), Candy(linda) och självklart mig på Viggen :) Super mysigt, fåglarna kvittrade och inga flugor.. Tycker så himla synd om min kille eftersom han har ont i vänster bakknä/korset.. så i morgon ska linda ringa ATG kliniken på färjestad så ska vi väl åka in med dom båda. Hoppas bara jag kommer ifrån jobbet, ska ringa till Ann-marie imorgon och berätta om situationen.. Så förhoppningsvis kommer han bli helt återställd inom kort och så kan vi påbörja träningen på riktigt..

Snart dags för hovslagaren att komma igen och sko om Viggen, efter besöket på kliniken ska vi bestämma vad för skor han ska ha.. och det är sista etappen för att få honom rätt ställd, synd att ja inte har något före kort på hans fötter och hur han ser ut nu och sen efter sista omgången. Dessutom ska dom maskas snart och då lär han få upp hullet lite, plus att ja ska köpa hem Hippo Grov Alfa till honom så han kan bulka lite..

Snart är gräset uppe också och då ska dom få gå ut i stora hagen och smussla runt hela dagarna och tugga i sig mat, då blir träningen lite mer baserad på hur han tar sig i hullet och benen osv.. ska bli skönt att få iordning på han nu iaf.

Det är en lång väg att gå, och med bara en häst känns det lite tråkigt om han nu skulle bli behandlad och ska vila :/.. Fick abstinens redan efter 3 dagar när han blev skodd sist just för att han skulle få vänja sig vid att gå rätt.. Bläk. :) Kanske får låna någon av lindas i värsta fall.. :D haha..

Sen åkte ja iaf ner till banan och kollade på dagens trav. Kul broline som är min kusins pålle gick o vann :) himla roligt Grattis!!.. sen chillade ja o cessi tillsammans me linda o magnus vid gungorna och grejer..

I veckan ska vi damer ut och rida i skogen jag, linda och hennes mamma =) ska bli himla mysigt, synd att jag inte vågar slänga på honom halsförlängaren än bara, vill ju inte göra problemen värre som sagt... Dessutom ska de inhandlas gramascher, BLIR GALEN... ja lindar benen bak, men han slår på sig ändå.. UNDER.. haha.. nu har han lindor, boots och senskydd.. helt omöjlig pålle jag har.. Förhoppningsvis kommer allt att gå över när han blir rätt i kroppen.. =)

Allt hänger på veterinärerna på Atg kliniken.. längtar faktiskt dit nu.. =).. Linda är helt klart bäst, vi får åka med och hon fixar tid .. utan henne skulle ja vara helt lost.. Flying ska in för bak knäna sist han starta skakade han som en dåre i benen.. :) ska bli spännande och få veta vad det är för fel på våra pållar..

jaja nog me tjat om skador osv osv.. 19 grader.. :) våren/sommaren är här.. LOVE IT!

nu ska ja gosa i soffan..

Cha cha

Peter debuterade i sadeln på viggen idag!

Så himla mysig dag =) först tog vi en promenad till shoppen och inhandlade en halsförlängare och boots till viggen, sen drog vi ut till stallet och myste lite.. :).. Peter fick rida viggen idag för första gången.. :D himla roligt och det gick super bra!..


MysPys!!.. :D.. Finaste viggen är så lugn o fin trots orutinerade peter :D


Här är han lite nervös inför avhoppningen :P.. haha!


Fina bubben!.. =)  Världens vackraste ansikte


Myser lite i hagen efter ridturen =).. Solen värmde 16 grader varmt i solen.. =)..

Så en helt underbar dag med andra ord.. :D

här kommer kort på Cessi och dusan innan vi åkte iväg..


Lilla Dusan :D.. 

Hon ska va me överallt :P

Härlig närbild hahaha :D..

Tagit plats i bilen på väg ut till stallet :P... Softarns tös det här :D

Ha en fin kväll folket

Cha Cha

Ingen vila från olyckor.. :(

Idag på ridturen så körde Linda bakom mig o viggen när jag red och hon upptäckte att han lkägger svansen åt vänster... :( vilket betyder att han belastar fel och har ont någonstans.. utgifter jag ser hur pengarna rullar iväg :(..

men jaja så länge han blir bra och frisk så är det allt som betyder något..troligtvis har han fått hjälp med det här onda genom att gubben som hade honom innan hade så långa fötter på honom :/.. men detta ska vi ta tag i och försöka fixa så småningom..

försökte fota gubben lite men bilderna kom tydligen inte med, så de får bli i morgon istället när peter rider ;).. för de ska dokumenteras haha!..:D:D


Woop!

Nu har träningen med Viggen varit lidande pga att jag varit tvungen att jobba delade turer, men idag ska ja ut igen tillsammans med linda och magnus på en träningsrunda fy fan va härligt det kommer bli att komma upp isadeln igen efter ett par dagars vila..

=) ska försöka ta lite kort osv idag :D

Tjolahop!..

Idag har ja jobbat, tränat viggen och strax iväg till jobbet igen!..
Red på vägen med magnus som körde Candy (flying startar imorgon).. Gick Svin bra, han e lite små lurig i första vändan, men kan va stel och inte riktigt igångsatt.. Men andra vändan flög vi :D och oj vad vi flög!.. han bara drog iväg ja hade inget att säga till om, va bara att krypa ihop över ryggen på honom och njuta av farsten och känna hur han exploderade under mig i riktigt tävlingstrav!!!!!! :D min fina pålle!..

Dock hittade ja tramp när jag gick igenom honom efter ridturen, så imorgon ska det inhandlas lite boots och paddar till frambenen, riktig oturs pojke detta!.. han trampar och slår sig ÖVERALLT verkligen..

Men ja älskar den där hästen :P Dock är han lite loj, och inte inriden än ju haha.. så han fattar inte riktigt vad ja ber honom om ibland, men men de kommer med tiden. I morgon ska peter få skritta på honom, nu har han gått hårt i två dagar plus att vägen har hårdnat till ordentligt så nu är det dags att börja rida på andra vägen istället uppe i skogen.. Det längtar ja verkligen efter för där är det så himla mysigt och då kan ja släppa på mer och se hur han fungerar på riktigt.. Samtidigt försöker jag träna från marken, och det verkar fungera riktigt bra nu =) Han spelar inte upp sig, dansar omrking eller försöker sig på något, utan han går lugnt och stilla efter mig..


JA så va det det där med att ha med sig kameran, idag låg den i bilen men ja kom på det först när vi kom hem :D SMART....<<<


jaja nej nu ska ja slappa lite till, sen ska ja göra mig iordning och sticka och jobba igen.. *pust*.. men imorgon är jag HELT ledig! *myms*.. .


Cha cha!

Härligt härligt :D

Varit ute och flygit på Viggen igen, han är så himla stabil och snabb.. imorgon ska vi ligga först en vända för att se hur han reagerar på de, kanske blir ännu mer tryck i Chillen :D.. ska bli spännande!

Jag är så himla nöjd med honom han gör ett toppen jobb som hänger med starthästarna =).. Stark och stor och snabb.. Sen är han enormt mysig som ett pluss, kändes bra att bara skritta igår på halvlång tygel och bara lalla runt lite i diset, han blev svettig utav det också.. många uppförsbackar och nedförsbackar =).. Härligt..

På tisdag ska ja försöka ta mig ut på samma tur igen med honom ensam den hhär gången kanske.. beror på vad vi känner för.. men det är gott för honom att bara komma ut och gå också så man inte tar ihjäl han på att springa bara =)
Men så länge han tycker att de är roligt tänker ja fortsätta.. så småningom är ju tanken att vi ska komma in till banan och testa Killen också :) Gud va roligt det kommer bli!.. För han har ju absolut inga problem med fysiken om man säger så!.. Extriör mässigt är han ju tok fin!.. Och traven är ju helt perfekt, naturtravare också för den delen så galoppen får vi ju glömma helt enkelt hahaha!... :D..

Nej nu ska ja göra mig iordning snart dags för jobb .. En SÖNDAG.. ja vet! men de e fina pengar ;).. 4 timmar blir till 8.. mihahahah ;)


Cha cha!

Underbar tur i skogen..

Viggen är trygg som få och super stabil!.. Blir bara mer och mer kär i min påLle.. =) Va ute och red tillsammans med paulina och hennes ena fullblod nikita, pigg tant på snart 20 år.. :).. red på halvlånga tyglar hela vägen..
Dock mötte vi en tant som heter Gun på vägen tillbaka som skrämde upp pållarna rätt rejält haha.. men de gick så bra sen så..

har inte haft med kameran ut nu senaste dagarna för ja har glömt helt enkelt, sen är det ju inte direkt någon som läser bloggen heller så de känns dumt, men i morron ska vi ut och rida snabbjobb igen :).. utan bomull eftersom det funkade så himla bra, vilken underbar känsla det är att ha sin egna häst som väntar på en varje dag.

Efter 15 år av träning och ridning av andras så står han där nu.. :) Viggis.. <3

nej nu ska ja krypa under filten och kolla på lite tv lr spela lr nått..




Cha cha!!

Du är underbar!!

Viggen ger själ till sitt smeknamn, för nu har vi luft under vingarna.. Testade honom idag igen utan bomull då och Jääävlar vad det gick undan! helt otroligt.. ja är i extas fortf.. :).. De finns en riktig vinnare i den här fina killen ja har fått mig!.. :) älskar honom, vi tog 3 vändor och han låg och flåsade magnus i nacken hela tiden, tryck säger ja bara! Ett jävla tryck.. han flöööög... :)

Vädret är ju jävla tacksamt att träna i nu då.. INTE Göra, lera och vatten så man såg ju ut som ett troll efteråt men de är lite charmigt det också :D..

men nu ska ja sova för i morron jobbar ja 7-10 sen ska ja ut till älskade pålle igen!..

Chacha

RSS 2.0