sjuk!

Fy fan!.. Svullen som en idiot i halsen, feber och tät näsa = inte alls vad ja behöver nu.
Haft en härlig tid utan sjukdommar osv, men nu hoppade det upp och bet mig i röven..
Så nu blir de Vila på hästen igen, precis när skon är på plats.
Vila på mig själv med då.. :( BUHUUU!!!

hittat min kamera dock Vilket är lite små fräsigt.. :) Se om ja får liv i den också och ta lite kort på min tokstålle.


Handlat lite.


Övergångstäcke från hansbo :).. Billigt och blir perfekt bara att slänga på ett fleece täcke under om de är kyligare än vanligt.


Ländtäcke från hansbo :D


Detta fleecetäcket köpte ja dock i svart med gula gjordar ;)..

Så nu har ja ett tag utan problem får ja hoppas, sista på listan är nu en sadelpadd sen är det kirrat ;)..



spådde snö utav himlens färg imorse

och det blev snö.. blandat med regn *suck*

Stack ut på en liten skritt runda i mörkret tillsammans med Linda och Larossi som förövrigt nu är inriden :D haha :) hon är så liten å söt lilltösen.

Viktor var som en räddhare idag, allt var läskigt och dessutom gick vi först vilket kan skrämma slag på stora herren något så otroligt, men de är vettig träning för han ;) Dock är han lite rolig när han är så där på tårna kan inte göra så mycke annat än att skratta åt honom när ja nästan dippar hälarna i backen på grund av ett träd lr något i den stilen.

Ska ge mig ut imorron med när ja slutat jobba tänkte ja. Så vi kommer igång igen lite bättre nu har han ju vilat från förra veckans rivtrav galopp vända, ena rakan galoppade vi super duper fort, andra blev en jävla snabb tävlings trav :) Men det är ju inte meningen att han ska gå hårt alls jämt nu med tanke på att backen är isig och stenhård.
Men en eller två dagar i veckan måste ja ut och köra skiten ur han för att behålla lugnet i stallet ;)..
Sadeln är en dröm att rida i dessutom, Viktors steg är fjäderlätta och han har fått ett riktigt svung..

Har inte hunnit träna något mer markarbete dock, pga att det är kolsvart när ja är ute och dessutom så fick viktor Vila i helgen :) Men på lördag ska ja nog försöka sticka ut och trava en raka sen sticka ner bakom byggdegården och rida i sommarhagen lite se om vi lyckas med något utan att han får fnatt och försöker springa hem... :)

Hans nya bett är en succé och allt känns bättre och bättre, och det finns inget som gör mig så lycklig som att titta på honom och faktiskt inse utan självkritiska ögon att hans revben är gömda under ett tunt lager späck..
det rullar på frammåt vilket är meningen :)

Nu när jag i princip har alla korten på bordet väljer jag att använda allt jag lärt mig senaste året till att ge Viktor en rivstart :) Nu jävlar annamma ska vi komma ur den här onda cirkeln! :)


Snart ett minne blott.  <3 all kärlek till dig min lilla surmört!


Kram

vad tusan blirre?

Ena dagen -5 andra dagen +10.. käre gärd!..
Inte så konstigt man är alldeles förstörd...

För någon dag sen uppdagades ett litet bekymmer, jag fann så mycke spill hö i viktors box och drog ner på hö givan, det är ju ingen ide att analysera vårt hö eftersom det kommer från 4 olika vallar och ingen av oss minns vilket som är vart i dagens läge tyvärr, det va mer eller mindre skit brottom att få in de bara när de höll sig soligt några dagar i sommras.
Så därför går ja lite på magkänsla iaf när de kommer till mängden, Vissa balar är jätte tunna och fina och dom luktar fortf ny slaget nästan *mmmm* Andra är grova och stråiga.. när ja får ner en fin bal ger ja lite mer, och en grov bal mindre.
Men som sagt Viktor har bökat runt en massa och inte ätit upp vilket har resulterat i en ganska så förstörd matte som sniffar på varenda ball - imellan- på ovansidan- och undersidan innan de kan slängas ut till djuren.
Nu har ja dock insett att min panik är helt otroligt löjlig det fanns ett simpelt svar. (Doim som följt oss en stund vet ju att jag har super svårt att få Viktor i bra hull) tillbaka till ämnet.... >
 
Dom är ute lite längre nu... MEN Intrigerna tätnar.. Nu har Larossi, Candy och Kungen bökat runt i sina hö högar också, samt att alla utom min totto skiter i höet ute.
Viktor går friskt dit och ställer sig som en lydig häst och tuggar förnöjt medans Larossi studsar iväg längst ner i hagen där han fördriver sina dagar.
Kanske har våra hästar tagit en paus i sitt förhållande eller så är de något som spökar.
Tiden för utvisa, så länge som vi inte märker något underligt med våra djur så är det ju inget att oroa sig för.

Imorgon ska ja ut och rida mig en sväng faktiskt, har blivit dåligt med det.. *suck*
Men men igår va det ju tandläkar besök och idag skulle ja fylla på spån och greja med tunnor osv osv!.. :)

Nej nu ska ja snart sova! Nattis

Tandläkar besök!

Veterinären Daniel va ute i dag 17.00 sharp för lite tandkontroll.
Viktor va ungefär lika illa i munnen som sist så det får bli regelbundna 6 månaders kontroller för hans del.
*suck* Jag hittar då fina vägbulor att stoppa mina sista korvören i jämt! ;)
Men det är han värd lill snutten min!

Han (veterinären Daniel) tycker också att viktor var mycke finare i hullet nu än sist vilket är en tröst... något ja gör blir rätt *tack o lov* :)
Det är ju så himlans svårt att se det själv jag ser ju såklart att han börjar få muskler i ryggen osv, men just hullet ja stirrar mig totalt blind på honom... :)

Imorgon ska jag ta mig ut och rida en sväng, hann inte idag och när Daniel var klar med raspen kände ja inte för att slänga mig ut me snutten utan han fick gå in i boxen och käka kvällsmat istället :)

Jag önska ja kunde hitta min kamera, hur många gånger har ja inte tappat bort den nu? HAHA! jag är helt omöjlig men det ska ja försöka bli bättre på, när ja hittar den vill säga!

Men nu ska ja värma mig en Billys PanPizza i micron, slänga på tv.n och upp med fötterna på soffbordet och avnjuta resten av kvällen i hemmts lugna vrå!


Och du Bonnie! You Go Girl! Jag håller på dig och finns här om det behövs :D


(imorron är det foder inköp på listan och en tunna till *suck*)
Som sagt många vägbulor att slänga pengar på ;)..

Men viktor är min Superman!

Viktor Vila idag.

Ja idag får Viktorn vila lite, kan ju va gött ..
(läs: Alexandra vila) Haha :D

så de händer inte värst mycke ;)

en parad av tankar



En parad av känslor!.
Sadeln låg mycke bättre på herren härligt!
Var ett otroligt svung i steget när vi travar sakta i skogen, sen skritta vi runt grusgropen och tillbaka hemmåt.
Hade dock alldeles för korta läder och mja inte sugen på att börja pilla med det när ja äntligen kommit upp, han kan ju muppa sig så ja nöjde mig med lite ont i knäna istället.

Ska göra om samma idag med när sambon kommer hem :)
Sticka ut och skritta en tur backe upp och backe ner, se om jag kan jobba honom på vägen hem igen det börjar lossna för oss nu lite vilket är jätte skoj, men jag lyckas inte bromsa skritten mer än att han inte super går hem haha!
halvhalterna sitter nog inte som dom ska hos mig men ja försöker iaf!

Önska jag kunde få in galopp skänkeln så kunde vi dundra dom där sega backarna upp istället, inte så sugen på att låta han trava så då blire gå.. men men snart så.. om kanske 2-4 månader är vi halvvägs.
Tänkte dessutom försöka få hem en tömkörnings gjord och tömmar så jag kan arbeta honom från marken nån dag i veckan för att han ska slippa jobba med mig på jämt :)

Men det märks när jag har råd! Bilen behöver ju in på verkstad *suck*

//Kram

*suck*

sååååå trååååkigt! att rida ensam *miihp* Men vi töla lite i stallet och ja vet ju att viktor inte ska ha nån fart ett tag fram över men ja har dragit mig för det eftersom det är så himlans dö trist att va ute alldeles ensam dag ut och dag in, backe upp och backe ner.. men nu får ja ta mig själv i kragen och köra på, desto snabbare kommer ja iväg med dom andra igen =)

min hjärna har tagit semester och min talförmåga med :/.. ja känner mig klumpig och velig mest hela tiden
som ja är still på ett ställe och nöter BAJS jobbigt!

min dag!

Var helt super! :D
Stack ut och gav frukost till hästarna sen släpa ja ut högen i hagarna och mocka och ställde klart för kvällen sen styrde ja bilen mot karlstad. Väl i karlstad åkte ja hem till pappa på kaffe och lämnade av Cessi.
Sen kom kajsa förbi och så drog vi till hennes stall.

Fick rida hennes isis Rappen, en liten söt sak med riktigt mycke krut i trots sina snart 20 år :D
Galoppa och hoppa en hel del ute i skogen, så himla mysigt och härligt. Solen stod högt på himlen och ja helt perfekt!
Blivit lite modigare igen kanske haha!!!

Sen styrde vi oss iväg efter 2 timmar i skogen och far upp till färjestad trav och rid väl där köpte ja en Sadel till viktor :D igen.. Så behöver någon en hoppsadel eller allround till häst med låg manke så har jag det billigt.

Varit en toppen dag! :D nu är ja hemma och helt slut i kropp och huvud kommer sova som en liten bebis.
Ladda batterier till imorgon och ge mig ut och prova nya sadeln! Yey!

love life!
// Kram

matlåda kl 7.45 :P

ja är inte som alla andra!
Va inge sugen på smörgås eller gröt så ja värmde upp matlådan från igår och slängde på sallad så nu äter ja de
strax iväg til lstallet, sen blire karlstad hela dagen!
Rida islandshäst osv, hörs i kväll :D

Aja i brist på ideer, Det gångna året:

Min och Viktors historia börjar den 5 mars 2011.
Jag har ringt på en annons och ska åka till dals långed och kolla på en  6 årig valack e: turbo thrust.
Anledning till detta hästköp var pga min foderhäst som fick ett tvärspel och kemin stämde inte alls någonstans.

Vi gav oss iväg tidigt efter att ha varit och hämtat transporten och susade fram över asfalten. Själv satt jag i passagerar sätet som en lycklig liten 3 åring med världens löjligaste flin.
Min häst, äntligen min alldeles egna häst.. oj tanken var alldeles för stor för att få plats i mitt huvudet vid den tidpunkten.

Ialla dessa år som jag tagit hand om alla andras hästar så var de min tur att bli välsignad med gåvan av en egen häst som gnäggar när man kommer, som studsar fram i hagen med öronen rakt fram och spritter av lycka.

Viktor är inte den hästen.
Jag var som i en dimma när vi var där, fick provköra en sväng och fick mig en buff i huvudet.  Jag viskade till Peter vi måste ta med honom härifrån.
En mager krake, inte en muskel på kroppen och näst intill apatisk.

Men in i transporten fick vi honom och iväg åkte vi!
Jag vet inte om jag såg något alls av hästen där i början utan jag försökte nog greppa tanken.

Vi kom fram till stallet och lastade ur, jag berättade för Linda om hans fötter som var förfärligt långa "Ja han är lite lång i tårna, men de ska dom ju vara när dom går barfota".. Mhh kyss mig han hade dubbelt så långa tår som ja nu fått ta av i omgångar.

Här i hagen blev han sparkad på direkten, Larossi träffa en ven och blodet spruta.. Vi fick tag i veterinär som fick komma och sy..
Sen fick han vila en vecka innan stygnen skulle tas.
De blåste en massa ute, och han tigger godis.. mmh ja tror ja skämmer bort godingen ;)


Sen kom dagen då vi skulle debutera under sadel :)
Allt gick super fint och han skötte sig exemplariskt








Våren kom och viktor började få kala fläckar, visar sig att han är full i blodmask
2 omgångar avmaskning fick jag ta i med för att få ordning på det.




Peter fick sin debut på viktor också :D Snäll som en dag är han fina pojken.


Jag börjar se att han inte lägger på sig som han borde och en del andra bekymmer uppdagas i rask takt.


Men
Vi bestämmer oss för att släppa dom i stora betes hagen tidigt på dagarna, första gången rymde dom ur hagen och in till fåren :P
Bara att hämta dom och göra om och göra rätt.


Viktor går fortf. upp dåligt i vikt och jag ringer in Vet. Som går igenom tänderna och konstaterar vågbett.
han tycker att jag ska ge viktor havre havre havre och grov.
Vilket jag testar och helt plötsligt har min snälla lugna totta förvandlats till en tickande bomb!


Försöker hålla igång träningen trots allting, just för att han inte ska bli stilla stående för mycke.


vi tar våran debut i vagn, och hunnit vara på banan en gång =)



En utav många långa promenader när han inte ska tränas hårt utan bara lite och äta mycke.



Han har lagt på sig en hel del kilon, inte allt men han ser inte lika hemsk ut längre :D


I september åker vi till helsingbord och får  alla hästar genomgådda av kiropraktor.
2 dagar senare går viktor omkull i ett dike efter att ha sprungit vilt sparkandes och bockandes med vagn
Allt har gått tillbaka plus att ja nu har en häst med stopp tjocka ben (ingen hälta tacka gud)
Fenadyl av vet. två veckor senare antibiotika.


Vi går och går och går.
Benen läker



Kiropraktor nr.2 säger en massa skit och ja vet inte alls vad ja ska tro på längre.
Men vi kämpar vidare




Vinter igen, peter rider för 2.dra gången :D Och nu ska vi bygga muskler i snön ;)

Hoppas på ett skadefriare år och lite medvind för en gång skull :D

wie! :)

slutade runt 11.00 idag så nu har jag passat på att köra mitt morgon gympa pass *duktig*
ska ju igentligen upp 4.45 och dra igång, men hade ingen större motivation i morse :) Men nu så!
Svetten lackar och strax ska ja inta duschen, sen blir matlagning grekiska färsbiffar med hemgjord tzaziki :)
Efter de ska ja promenera upp till shoppen och inhandla skor inför skoningen på torsdag!

:) Mums! Dessutom hittade ja nu Cessis sele till pulkan :D Så ev. ikväll ska vi ut och dra pulka med lillDamen igen Åh så roooligt!!! :D
Ska försöka lokalisera min kära kamera också *suck*

På onsdag ska ja åka till karlstad och träffa min barndoms kompis Kajsa och rida lite islandshäst :) Det går bra nu!

Jag har fått ny energi och tummen ur nu ska ja ta tag i allting jag glömt på vägen.. nu ska ja ta tag i mig själv!

Bra för själen! :D


Hejsvejs

ÅHHHH! vilken underbar ridtur ja fick idag!

Först fick jag en galopp :D
Inte så länge men de va så himla roligt Lugn och fin ren galopp ;)
Om han ändå kunde förstå att det är det jag är ute efter oftare, men nu va ja inte inställd på det heller utan det var underlagets förtjänst!
Isgata med snö över och en del snö i fötterna gjorde att galoppen var bästa valet ;).. Wieee!
Sen med Lindas hjälp fick vi till lite arbete på tygeln när vi skritta mot stallet :D hon påpekade att när ja koncentrerar mig på hästen tappar jag min egna sits och sjunker ihop.. Men så fort ja sträckte och räta upp axlarna igen och behöll fokus blev det As bra! :D

NÖJD !!!!

Planer för nya året!

jag har ingen anledning att skriva om det gångna året faktiskt.
Det har varit breddat med missöden och tråkigheter så därför avstår jag och blickar helldre frammåt!

Fram igenom här ska jag boka tid för röntgen av Viktors rygg. Jag vill ha svart på vitt om han har pålagringar i ryggen, och också veta hur illa det isåfall är.
jag ska dessutom bli bättre på att träna honom haha :P
Dvs rida mer i skogen och markarbete osv.

jag tappa lusten nu ett tag och orkade inte göra ett skit blev liksom vilandes i mig själv nästan som ja gått och väntat på onda saker.
Men va fasiken nu får ja sparka mig i arslet och ge gärnet!

Ska skaffa en ny sadel till killen som gör saker och ting bättre.

Så nu mina kära vänner ser vi frammåt med vinden i håret blickar mot nya höjder och tar rygg på första bästa för att nå dit vi vill.
Låt oss göra detta till våret år, låt oss skina som aldrig förr och låt oss göra det i glädjens tecken! :D

Kraaam

älskade ängel...



Vi tar små steg du och jag frammåt, mot vänskap och roliga minnen.
Vi har gått igenom ett helvete tillsammans på denna korta tid ihop, och om du får bestämma så är det inte slut än.
Men du ska veta att jag ger inte upp!

Du är..

-en trasig själ med ett hjärta av guld.
-min vän
-den jag finner sinnesro hos
-den du är alltid
-ärligheten personifierad
-grinigheten själv
-söt som en solros knopp

allra bäst av allt du är min att lära känna!

=)
Jag saknar att bräsa ut i skogen och bara ha roligt, finns ingen tid för det nu.
Jag hatar att du blivit åtsidosatt senaste tiden pga div fina bortförklaringar
jag avskyr när ja bara plockar in dig och ger dig en klapp på rumpan och intalar mig själv att det blir bättre imorgon.
Men för att vara ärlig mot mig själv så har jag haft en svacka.
Så nu fick du lite jul ledigt trots att det är något du absolut inte behövde ;)
Men nu ska det bli bättre jag lovar..

längtar till i morron bitti då ska vi ut och gossa oss i skogen en sväng :)

jag <3 dig Viktor trots att du helst skulle ge mig en dänga på kvällen ;)..


Nu kan jag äntligen konstatera..

Att det inte finns ett endaste märke kvar efter Viktors vurpa i september. :)
Jag kan också konstatera att han gör mig hel tokig den där hästen ;)

Vädret är SKIT det är is med vatten över och jag halkar värre än något, så nån ridning blir det inte idag..
I söndags åkte ja ut och tog mig en tur uppe i skogen och slängde med Cessi så hon fick springa av sig ordentligt också :D huuu så roligt lilla snörpan är så duktig!!
Viktor tyckte väl hon va lite knasig den där lilltanten med lysgul väst på sig när hon fort som en idiot över vägen :D

Men i slutändan höll hon sig brevid viktor och vi joggade två vändor på skogsbilsvägen innan vi styrde hovar och tassar tillbaka mot stallet.

Jag är så less på vädret, det kan ju antingen få snöa eller bli sommar, de här eviga pissandet gör ju ingen glad direkt. Konstant pissblöta hästar och isgator vart man än är på väg :( Lessamt.. men men what to do!
Det är väl ingen som kan styra över vädret ändå ... Nu blåser det upp till storm f.ö också just för att göra en ännu grinigare.

Jag vill ut och rida och mockla omkring i skogen :) Fått ett tips om hur jag kan göra för att få fokus på min lilla herre när vi ska jobba ryggen.
Först ska vi dra ut på rakan och SPRIIINGA oss varma i kläderna, sen ska vi rida ner till "hagen" och köra ett litet dressyr/markarbete pass..
Hon som har shoppen här tipsa mig om det pga att det är vad som krävs på hennes varmblod. Så varför inte?
Viktor behöver säkerligen en rejäl genomkörare och bli ordentligt varm och lite urladdad innan jag börjar kräva allt för mycke av honom.. :)

Jag hade sett fram emot snön, skulle träna intervall i djupsnö vs. fastmark men nu ser det ut som att jag skulle hinna vinna 30 miljoner på lotto innan de kommer nån snö för att stanna, dessutom blir de ju så förbannat mörkt ute när de är sånt här väder..

Nej då inte alls bitter över vädergudarnas påhitt.!
Nog om det nu.


Ska i ärlighetens namn bli bättre med den där s.k kameran men ja glömmer den hela tiden och det är kolsvart där ute när ja är där jämt så det blir liksom inget med det.


Kram

RSS 2.0